Pernille Rosenkrantz-Theil bliver ny socialordfører

Skrevet af admin

03/02/2014

Dagens topnyheder

Kabalen i den socialdemokratiske folketingsgruppe efter udnævnelsen af de nye ministre ser ud til at give en ny og vigtig ordførerpost til Pernille Rosenkrantz-Theil.

I stedet for posten som klimaordfører står hun til at blive Socialdemokraternes socialordfører, erfarer flere medier. Det er en ordførerpost, hun tidligere har haft, da hun var folketingsmedlem for Enhedslisten.

Desuden skal Rosenkrantz-Theil være formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Posten som socialordfører overtager Pernille Rosenkrantz-Theil fra Maja Panduro, der bliver ny politisk ordfører efter regeringsrokaden, der har gjort forgængeren Magnus Heunicke til transportminister.

Posten som kulturordfører efter Mogens Jensen, der er ny handels- og udviklingsminister, ventes at gå til den hidtidige folkeskole- og undervisningsordfører Troels Ravn. Hans ordførerskaber overtages så af Annette Lind, erfarer flere medier.

Jens Joel ventes at overtage posten som klimaordfører, mens hans hidtidige ordførerskab på miljøområdet går til Torben Hansen, der er medlem af Folketingets miljøudvalg.

Jeppe Bruus Christensen står til at blive ordfører for blandt andet forskning.

Til gengæld er der ifølge Jyllands-Postens oplysninger ingen ordførerpost til den nu forhenværende sundhedsminister Astrid Krag, som torsdag forlod SF og meldte sig ind i den socialdemokratiske gruppe.

Her bliver hun genforenet med sin tidligere partifælle Jesper Petersen. Han har gjort kometkarriere i S, da han kort efter sit partiskifte fra SF blev udnævnt til finansordfører - hvilket vakte intern uro i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Fordelingen af ordførerskaberne i den socialdemokratiske gruppe ventes endeligt vedtaget på et gruppemøde tirsdag.

/ritzau/