Pernille Skipper tager førsteplads som et skulderklap

Skipper overhaler med 977 stemmer partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), som får 923 stemmer.

»Det tager jeg som et skulderklap fra vores medlemmer. Jeg er rigtig glad for, at jeg har fået et godt valg, og jeg er også rigtig glad for, at vores andre folketingsmedlemmer har fået et godt valg. Det er et skulderklap til det arbejde, vi laver,« siger Pernille Skipper.

Hun mener ikke, at det rokker ved noget internt i partiet, at hun har fået flere stemmer end Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslistens største profil og stemmesluger ved folketingsvalget i 2011.

»Det urafstemningsresultat ændrer ikke på noget. Det er en vejledende urafstemning, hvorefter vores kandidater skal placeres i kredsene, og jeg regner da stærkt med, at Johanne og jeg bliver i de kredse, vi er i. Så det ændrer ikke på noget,« siger Pernille Skipper.

Afstemningen er vejledende, og den endelig beslutning angående partiets spidskandidater til Folketinget tages på årsmødet senere på måneden.

1.539 medlemmer af Enhedslisten har peget på deres ti foretrukne kandidater, og her løb Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen altså med flest stemmer.

Enhedslisten afholder årsmøde 26.-28. april.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip