To personer er såret af skud i Ferguson

Politiet i Ferguson i USA siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at to mennesker er blevet såret af skud på årsdagen for et politidrab på en sort teenager. Der foreligger ingen detaljerede oplysninger om deres tilstand.

Politiet åbnede ild for at sprede en gruppe demonstranter, som var begyndt at blokere trafikken og smadre vinduer i en gade, hvor der sidste år blev udkæmpet hårde gadekampe mellem politi og demonstranter.

Urolighederne opstod efter en dag med rolige demonstrationer på årsdagen for politiets dødbringende skud mod teenageren Michael Brown i Ferguson.

Omkring midnat lokal tid blev der løsnet flere skud tæt ved det sted, hvor den sorte Michael Brown mistede livet for præcis et år siden.

Der er beretninger om, at omkring 50 personer har plyndret en butik i Ferguson, der er en forstad til Saint Louis.

I løbet af søndagen blev Michael Brown mindet ved flere lejligheder i Ferguson. En større gruppe på 300 personer holdt fire et halvt minuts tavshed og slap hvide duer fri.

De fire et halvt minut symboliserede, at det tog fire en halv time, inden at Browns lig blev fjernet fra gaden, hvor han blev skudt.

Michael Brown blev 9. august 2014 stoppet af politiet mistænkt for at have stjålet cigaretter.

Han var ubevæbnet, men blev dræbt af mindst seks skud affyret af en hvid betjent.

Drabet førte til store protester over hele USA, og i november kom en storjury frem til, at der ikke skal rejses tiltale mod den betjent, som skød Michael Brown.

Det fik på ny protester til at bryde løs i Ferguson og flere andre byer i USA./ritzau/

Dagens Gossip