To personer kommer slemt til skade i lejligheds-overfald

En 38-årig mand er sigtet for drabsforsøg, efter at han lørdag aften ifølge politiet tæskede to personer i en lejlighed i Viborg.

Begge er kommet alvorligt til skade. Det ene offer - en 50-årig mand - er indlagt på hospitalet i Aarhus med alvorlige læsioner i hovedet, og han så en overgang ud til at være i livsfare, men søndag oplyser politiet, at hans tilstand har stabiliseret sig.

- Han er uden for livsfare, sagde vagtchef Kjeld Nedergaard, Midt- og Vestjyllands Politi.

Det andet offer - en 40-årig kvinde - ligger på sygehuset i Viborg og har fået alvorlige skader.

Den 38-årige er efter et grundlovsforhør søndag blevet varetægtsfængslet. En dommer ved Retten i Viborg har bestemt, at manden skal holdes indespærret foreløbig frem til 6. januar. Det oplyser politiets vagtchef Lars Even til Ritzau søndag eftermiddag.

Ekstrabladet.dk var til stede ved grundlovsforhøret og kan berette, at sigtelsen mod den 38-årige afslører detaljer om et særdeles groft overfald.

Sagens mandlige offer har fået flere kraniebrud og står til at miste synet på det ene øje. Han er desuden blevet brændt med en lighter og har fået tredjegradsforbrændinger, skriver ekstrabladet.dk.

Også kvinden har fået en brutal medfart. Blandt andet har gerningsmanden revet en negl af hende, fremgår det ifølge ekstrabladet.dk af sigtelsen mod den 38-årige.

Søndag morgen fortalte politiets vagtchef Anders Olesen til Ritzau, at ordensmagten modtog anmeldelsen om overfaldet omkring klokken 21.50 lørdag aften.

- Vi får en anmeldelse om, at der er husspektakler på Klostervænget i Viborg. Vi kommer frem til stedet og kan konstatere, at en 38-årig gerningsmand har overfaldet to andre personer i den her lejlighed, lød det i den forbindelse fra vagtchefen.

Hvad den 38-årige har fortalt til politiet og til retten om sagen, forbliver indtil videre hemmeligt. Søndagens grundlovsforhør blev nemlig holdt for lukkede døre uden adgang for offentligheden.

/ritzau/

Dagens Gossip