Perspektivernes?Wimbledon-weekend

Den hvide sports mest prestigiøse og historiske turnering blev indledt med to overraskelser større end Nadals overarme. Men siden kom Wimbledon tilbage på sporet.

I dag skydes turneringens afslutningsweekend i gang med de to semifinaler hos herrerne. To semifinaler, der for første gang siden 2002 er uden enten Federer eller Nadal. Faktisk har mindst en af de to været i Wimbledon-finalen hvert eneste år siden. Tre gange har de været det sammen.

De nye favoritter

Men i år skinner rampelyset på to andre spillere. På verdensetteren, topseedede Novak Djokovic, hvis navn efterhånden lugter lidt af Federer’sk storhed. Og på briternes yndling, den andenseedede Andy Murray, der stadig er næsten lige så kendt for, at han som bare 9-årig overlevede den værste skolemassakre i Storbrittaniens historie, som han er for sit både imponerende og indbringende tennisspil.

Djokovic og Murray er storfavoritter i hver deres semifinale i dag. Djokovic kan ganske vist få sin sag for mod den garderhøje argentiner Juan Martin del Potro, men den fænomenale serber har været suveræn på Wimbledons anlæg de seneste to uger, hvor han ikke har afgivet så meget som et eneste sæt i fem kampe.

Serberen har da også indrømmet, at han spiller bedre nu, end han gjorde, da han i 2011 snuppede Wimbledon-trofæet.

»Jeg har det godt med mig selv lige nu. Jeg tror faktisk, jeg spiller bedre tennis på græs nu, end jeg gjorde for to år siden, da jeg vandt denne turnering,« sagde Novak Djokovic til AP tirsdag.

Magtskiftet lurer

Skotske Andy Murray var indtil kvartfinalen mod Fernado Verdasco tilsvarende suveræn, men mod spanieren var manden, der i disse dage bærer en hel nations håb og forventninger på skuldrene, i store problemer. Murray tabte de første to sæt, men samlede sig selv op og vandt til sidst i fem sæt.

Han fik dermed testet nerverne inden opgøret mod turneringens helt store overraskelse, den 24. seedede polak Jerzy Janowicz, der skulle træde henover landsmanden Lukasz Kubot for at sikre sig en plads i semifinalen og en kamp i pivende opbakningsmæssig modvind på Centre Court.

»Jeg skal tage alle de chancer, der kommer min vej. Janowicz er muligvis en stor fyr med en stor serv, men jeg vil ikke lade mig skræmme af ham,« sagde Andy Murray i går ifølge BBC Sport.

Skotten ser også frem til endnu en gang at få støtte fra et talstærkt publikum.

»Da jeg kom bagud (mod Verdasco, red.), begyndte publikum virkelig at bakke mig op, og det gjorde en kæmpestor forskel. Hvis de kan være på den måde fra første til sidste point i alle kampe, så vil det gøre en stor forskel,« sagde Murray.

Det lugter i det vestlige London. Ikke bare af jordbær og ’pagne, men også af noget lignende en drømmefinale med perspektiver. En drømmefinale uden sportens to dominerende figurer siden årtusindskiftet - men til gengæld med de to bedste bud på arvtagerne til den Wimbledon-trone, som Federer og Nadal har betrådt på skift det seneste tiår.

Semifianlerne sendes på?TV3 Sport1 fra kl. 14.00

Dagens Gossip