Pessimistiske briter vil holde pryglet pund i pungen

Skrevet af admin

29/07/2016

Mest læste i dag

De britiske borgere ser ud til i den kommende tid at holde flere af deres penge på bankkontoen i stedet for at svinge kreditkortet og spendere løs.

Forbrugertilliden i Storbritannien er faldet drastisk i juli, viser tal fra analysefirmaet GfK. Indekset over forbrugertilliden er nu i minus 12 mod minus 1 i sidste måned.

Tilliden blandt de britiske forbrugere er ikke faldet i et hurtigere tempo siden 1990, hvor Margaret Thatcher var premierminister, og renten i Storbritannien nærmede sig 15 procent.

Det seneste fald kommer, efter at et flertal af briterne ved en folkeafstemning i juni stemte for, at Storbritannien skal forlade EU. Resultatet har skabt usikkerhed om kongerigets økonomiske fremtid og resulteret i rutsjeture på aktiemarkederne og en svækket britisk valuta.

Det er dog endnu småt med data, der giver et præcist billede af, hvordan afstemningen har påvirket de økonomiske tandhjul.

Pessimismen blandt forbrugerne kan dog være et skidt varsel.

Forbrugertilliden bliver målt ved at stille et repræsentativt udsnit af borgerne en række spørgsmål om deres økonomiske situation og planer. Det er dermed en indikator på, om folk har tænkt sig at bruge penge og sætte gang i økonomien.

Tillidsfaldet er større, end hvad nogen økonom, som Reuters har talt med, havde regnet med. Man skal dog ikke længere tilbage end til 2013 for at se, hvornår indekset sidst var i minus 12.

I begyndelsen af juli viste en YouGov-måling, at også det britiske erhvervsliv ser noget mere surt på økonomien efter den historiske afstemning.

/ritzau/Reuters