PET afviser medvirken til drabet på topterrorist

Det er danskeren Morten Storm, der i dag i følge Jyllands-Posten og DR hævder, at han har været civil agent for Politiet Efterretningstjeneste, PET.

Han fortæller til de to medier, at PET sammen med CIA havde fået placeret ham så tæt på Awlaki, at det var muligt at opspore al-Qaeda-lederen i det sydlige Yemen.

- Jeg kunne hjælpe CIA og PET til at spore Anwar, så amerikanerne kunne sende en drone efter ham. Det var hele planen, som var lavet af CIA og PET, fortæller Morten Storm, som søndag står frem i Jyllands-Posten.

Avisen er i besiddelse af en lydoptagelse optaget den 7. oktober i fjor på Hotel Marienlyst i Helsingør.

Her omtaler en CIA-agent Awlaki-operationen som en fælles mission for PET og CIA og tilføjer, at Morten Storms bidrag var så vigtigt, at hans person var kendt i Det Hvide Hus.

Men i dag afviser PET pure, at man har haft andel i den pågældende sag.

Og det er usædvanligt, at efterretningstjenesten udtaler sig i konkrete sager.

For af hensyn til PET’s operative arbejde hverken kan eller vil man sædvanligvis offentligt bekræfte, hvorvidt konkrete personer har været anvendt som kilder af PET, ligesom man er afskåret fra offentligt at videregive oplysninger om konkrete kildeoperationer.

Dette betyder samtidig, at PET i almindelighed heller ikke offentligt afkræfter urigtige oplysninger om konkrete kilder og kildeoperationer.

- Det bemærkes imidlertid, at PET hverken deltager eller på anden vis yder bistand i operationer, der har til formål at dræbe civile. PET har således heller ikke bidraget i forbindelse med den militæroperation, der førte til drabet på al-Awlaki i Yemen, oplyser chefen for PET, Jacob Scharf, som dermed afviser klart, at PET har været inddraget i sagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip