PET anholder to brødre fra Aarhus: De sigtes for at ville begå terror

Politiets Efterretningstjeneste, PET, mener man har afværget en konkret terrorhandling i Danmark.

Det er sket ved anholdelsen af to somaliske brødre fra Aarhus, og brødrene skal nu fremstilles i et grundlovsforhør ved retten i Aarhus.

Der er tale om to brødre på henholdsvis 18 og 23 år, og anholdelserne skete mandag aften.

Den ene blev anholdt på sin bopæl i Århus, mens den anden blev anholdt, da han ankom med fly til Københavns Lufthavn. Der er i forbindelse med anholdelserne gennemført ransagninger på to adresser i Århus.

De anholdte mistænkes for at være i færd med at forberede en terror-handling, blandt andet gennem samtaler om metoder, mål og anvendelse af våbentyper, og den ene af de anholdte mistænkes ligeledes for at have ladet sig træne, instruere eller oplære i en al-shabaab træningslejr i Somalia med henblik på at begå terror-handlinger.

De anholdte sigtes i den forbindelse for henholdsvis forsøg på overtrædelse af straffelovens § 114 og overtrædelse af straffelovens § 114 d, stk. 3.

Sidstnævnte bestemmelse, der blev indsat i straffeloven i 2006, har ikke tidligere været bragt i anvendelse.

De anholdte, der begge er danske statsborgere af somalisk oprindelse, har opholdt sig 16 år i Danmark med bopæl i Århus-området.

Den fortsatte efterforskning af sagen vil blive gennemført i samarbejde mellem PET og Østjyllands Politi.

- Det er PET’s opfattelse, at man ved anholdelserne har afværget en konkret terror-handling, og anholdelserne fører derfor ikke til en ændret vurdering af terror-truslen i Danmark, som dog fortsat må anses for alvorlig, lyder det tirsdag morgen.

Dagens Gossip