PET anholder to brødre fra Aarhus: De sigtes for at ville begå terror

Politiets Efterretningstjeneste, PET, mener man har afværget en konkret terrorhandling i Danmark.

Det er sket ved anholdelsen af to somaliske brødre fra Aarhus, og brødrene skal nu fremstilles i et grundlovsforhør ved retten i Aarhus.

Der er tale om to brødre på henholdsvis 18 og 23 år, og anholdelserne skete mandag aften.

Den ene blev anholdt på sin bopæl i Århus, mens den anden blev anholdt, da han ankom med fly til Københavns Lufthavn. Der er i forbindelse med anholdelserne gennemført ransagninger på to adresser i Århus.

De anholdte mistænkes for at være i færd med at forberede en terror-handling, blandt andet gennem samtaler om metoder, mål og anvendelse af våbentyper, og den ene af de anholdte mistænkes ligeledes for at have ladet sig træne, instruere eller oplære i en al-shabaab træningslejr i Somalia med henblik på at begå terror-handlinger.

De anholdte sigtes i den forbindelse for henholdsvis forsøg på overtrædelse af straffelovens § 114 og overtrædelse af straffelovens § 114 d, stk. 3.

Sidstnævnte bestemmelse, der blev indsat i straffeloven i 2006, har ikke tidligere været bragt i anvendelse.

De anholdte, der begge er danske statsborgere af somalisk oprindelse, har opholdt sig 16 år i Danmark med bopæl i Århus-området.

Den fortsatte efterforskning af sagen vil blive gennemført i samarbejde mellem PET og Østjyllands Politi.

- Det er PET’s opfattelse, at man ved anholdelserne har afværget en konkret terror-handling, og anholdelserne fører derfor ikke til en ændret vurdering af terror-truslen i Danmark, som dog fortsat må anses for alvorlig, lyder det tirsdag morgen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip