PET: Beskyttelse af Morten Storm er ikke vores bord

PET vil ikke tilbyde den tidligere PET-agent Morten Storm beskyttelse og råder ham i stedet til at kontakte det lokale politi.

Morten Storm har selv henvendt sig til PET, efter at en YouTube-video, hvor militante islamister i Syrien skød til måls efter fotos af Morten Storm og fem andre danskere, dukkede op.

Men PET vurderer, at trusselsbilledet ikke er af sådan en karakter, at Morten Storm skal have beskyttelse af efterretningstjenesten.

Det kan dog ikke udelukkes, at der kan blive tale om beskyttelse til Morten Skov, hvis truslen ændrer sig.

- Det forhold, at en person ikke er omfattet af PET’s personbeskyttelse, indebærer ikke, at PET ikke løbende følger trusselsbilledet i forhold til den pågældende.

- Men de politimæssige opgaver vil i disse tilfælde blive varetaget af den relevante politikreds, som i den forbindelse vil være i nærmere dialog med PET, skriver PET i udtalelse til Ritzau.

De øvrige personer, hvis fotos blev beskudt af de militante islamister, var Anders Fogh-Rasmussen, Kurt Westergaard, Naser Khader, Lars Hedegaard og Ahmed Akkari.

I mailen skriver PET videre, at tjenesten yder personbeskyttelse til flere af de øvrige personer, som optræder på fotos i videoen.

På baggrund af den nye sag opfordrer Dansk Folkeparti PET's juridiske chef, Lykke Sørensen, til at forlade sin stilling. Det skriver Jyllands-Posten fredag.

Der gik tre uger, før PET's juridiske chef, Lykke Sørensen, svarede, at anmeldelser om strafbare forhold skal indgives til det lokale politi, og at PET ikke ville foretage sig noget.

Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten kræver en redegørelse fra justitsminister Karen Hækkerup (S).

Morten Storm stod sidste år frem og afslørede, at PET hjalp CIA med at opspore terrorlederen Anwar al-Awlaki, der efterfølgende blev dræbt i et amerikansk droneangreb.

/ritzau/

Dagens Gossip