PET-chef kalder kontering »unødvendig«

Men PET har lagt en udtalelse ud på sin hjemmeside, hvor PET-chef Jakob Scharf indrømmer, at det var unødvendigt at lade »de særlige midler« betale udgifter til afskedsarrangementer.

»Det er ligeledes PETs opfattelse, at det må anses for unødvendigt at lade udgifter til afskedsarrangementer for chefer og medarbejdere være omfattet af den særlige revisionsprocedure, som gælder for visse af PETs udgifter,« skriver Jakob Scharf i udtalelsen.

Ekstra Bladets aktindsigt viser, at ti PET-chefer var på restaurant Umami 26. juni 2012, hvor de spiste en tre retters middag med cocktails både før og efter maden. Årsagen til festlighederne var en chef, der stoppede i tjenesten, og middagen løb op i 9.790 kroner for de ti personer. PET erkender selv fremgangsmåden i et svar til Justitsministeriet, hvor tjenesten samtidig slår fast, at praksis ændres.

»Udgifter til chefers afskedsmiddage, receptioner mv. ikke længere dækkes af »de særlige midler«,« hedder det i brevet.

Jakob Scharf oplyser i sin udtalelse, at PET gennem de seneste seks år har taget afsked med fem chefer.

»I to tilfælde er der ikke blevet afholdt særlige afskedsarrangementer, fordi de pågældende er fortsat i andre stillinger inden for politiet og anklagemyndigheden. I ét tilfælde, hvor der var tale om pensionering, har PET afholdt en afskedsreception og frokost for den pågældende. Oplysninger om udgifterne i forbindelse med dette arrangement er undergivet aktindsigt,« skriver Jakob Scharf og uddyber:

»I to tilfælde har PET i stedet for en afskedsreception og frokost afholdt en afskedsmiddag med begrænset deltagerkreds. Bilagene fra det ene arrangement forefindes stadig og er undergivet aktindsigt, mens bilagene fra det andet arrangement, som blev afholdt i 2009, angiveligt har været undergivet den særlige revisionsprocedure, som gælder for visse af PETs udgifter, hvorefter bilagene ikke længere er tilgængelige«.

Jakob Scharf oplyser, at den særlige revisionsprocedure for visse af PETs udgifter indebærer, at de konkrete udgiftsoplysninger ikke er offentligt tilgængelige, men at udgifterne til gengæld undergives en mere fuldstændig revision.

»I samarbejde med den eksterne revision træffer PET løbende foranstaltninger med henblik på at sikre, at udgifter afholdes, konteres og revideres i overensstemmelse med gældende regler og retningslinjer,« skriver han i udtalelsen.

Dagens Gossip