PET-chefers rejsebilag skal granskes

Skrevet af admin

29/11/2013

Dagens topnyheder

Rigspolitiet vil gennemgå Politiets Efterretningstjenestes (PET) udgifter i forbindelse med den øverste ledelses tjenesterejser.

Det fremgår af et brev fra rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg til Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Brevet kommer på baggrund af et brev fra tillidsfolk i PET, som Rigspolitiet modtog den 28. oktober, og som retter en række beskyldninger mod den øverste ledelse i efterretningstjenesten.

I brevet fra Jens Henrik Højbjerg fremgår det, at tillidsfolkenes beskyldninger mod ledelsen i PET er så alvorlige, at man kunne overveje at indlede tjenestemandssager på baggrund af dem.

Det fremgår dog af brevet, at Justitsministeriet ikke har fundet grundlag for at rejse tjenestemandssager, fordi beskyldningerne "ikke er underbyggede eller er baseret på andenhåndsberetninger fra unavngivne kilder" - som det lyder i brevet.

Rigspolitiet har dog ikke tænkt sig at forholde sig passivt til beskyldningerne.

- Rigspolitiet vil for god ordens skyld som led i den almindelige tilsynsvirksomhed foretage en gennemgang af PET's udgifter til den øverste ledelses tjenesterejser, lyder det i brevet.

Brevet fra tillidsfolkene, som tidligere har været omtalt i blandt andet Ekstra Bladet, men som først nu er blevet offentliggjort, indeholder fem kritikpunkter.

Ifølge tillidsfolkene har PET-ledelsen overtrådt reglerne for samarbejde mellem ledelse og ansatte. Derudover har ledelsen angiveligt brugt penge på en kritisabel måde.

Ledelsen har ifølge tillidsfolkene ikke ageret i forhold til mistrivsel på arbejdspladsen og bedriver ledelse gennem frygt, hvilket betyder, at ledelsen ikke nyder tillid blandt medarbejderne i PET.

I et andet brev til rigspolitichefen oplyser PET-tillidsfolkene, at man i forlængelse af brevet fra 28. oktober holdt et medarbejdermøde i PET, hvor 350 fremmødte medarbejdere alle bakkede op om tillidsfolkene.

De nærmere detaljer om tillidsfolkenes beskyldninger mod ledelsen fremgår ikke af aktindsigten.

Rigspolitiet henviser til, at de hemmeligholdte oplysninger er omfattet af en personalesag og derfor ikke kan offentliggøres.

/ritzau/