PET-forhandlere: Gidseldrama på Politigården var reelt

Tilhørerne i Københavns Byret har torsdag fået et sparsomt, men sjældent indblik i Politiets Efterretningstjenestes indsats i forbindelse med en gidseltagning.

I straffesagen står den 35-årige AHL tiltalt for at have taget en medfange som gidsel i fængslet på Politigården i København tilbage i april. Medfangen blev samtidig truet til at skrive under på, at "jeg er frivillig i det her".

Efter resultatløse forhandlinger med gidseltageren sendte PET kavaleriet af sted mod Politigården. Aktionsstyrken rykkede ind på taget omkring den fængselsgård, hvor dramaet udspillede sig, og to kvindelige gidselforhandlere tog plads i gårdens eneste dør.

- I begyndelsen var jeg i tvivl om, hvad det var for noget. Men hen imod slutningen var der ikke noget, der tydede på, at det var aftalt spil, forklarer forhandler A.

Mens de to svarer på spørgsmål, er rettens tilhørere forvist til et tilstødende lokale, hvorfra de anonymiserede PET-forhandleres forklaringer kan følges via et højttaleranlæg.

Sagens helt store spørgsmål er, om gidseltagningen var iscenesat. Gidslet, den 22-årige NC, har - modsat den tiltalte - forklaret, at han mod sin vilje blev involveret i den tilspidsede situation.

Og selvom gidslet i begyndelsen ifølge forhandler B tog det "forbløffende" roligt, så stod det temmelig hurtigt klart, at han ikke var indforstået med aktionen.

- Da gidseltageren bad ham ringe til sin familie og tage afsked, brød han sammen. På det tidspunkt var jeg ikke længere i tvivl om, at han var bange, siger hun.

Den 35-årige tiltalte har forklaret, at han var voldsomt utilfreds med en række forhold i fængslet, og at han med gidseltagningen ville ruske liv i pressen. Hans krav til forhandlerne var at se en journalist og sin forsvarsadvokat.

En journalist dukkede aldrig op, og først fire en halv time efter dramaets begyndelse fik det hele en ende, da gidseltagerens advokat fik adgang til sin klient.

Anklageren kræver den hjemmerøveridømte AHL straffet med forvaring.

Sagen fortsætter mandag, og dommen falder efter planen tirsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip