PET: Machete-mord kan også ske i Danmark

Onsdagens drab i London på en civilklædt soldat vil også kunne finde sted i Danmark.

Sådan lyder vurderingen fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), dagen efter en britisk soldat, der bar en T-shirt med slogans for en organisation, der hjælper britiske soldaterveteraner, blev halshugget på åben gade.

- PET er i tæt kontakt med de britiske sikkerhedsmyndigheder efter drabet i går på en britisk soldat i London, og PET følger løbende de britiske myndigheders efterforskning af sagen, siger PET-chef Jakob Scharf i en pressemeddelelse.

- Det er desværre ikke noget nyt fænomen - heller ikke i dansk sammenhæng - at militært personel kan være mål for voldelige ekstremister, og at man i terrorhensigt søger at dræbe symbolske enkeltpersoner med enkle og lettilgængelige midler, siger han.

PET skriver, at der de seneste år har været en tendens til, at militante islamistiske grupper opfordrer til planlægning og udførelse af enkle terrorangreb mod lettilgængelige og ubeskyttede mål.

- Sådanne opfordringer vil kunne inspirere militante islamister, der agerer selvstændigt, eller som har kontakt til internationale netværk, siger Jakob Scharf.

- Det indgår ligeledes som et væsentligt element i den militante islamistiske ideologi og i militante islamistiske gruppers propaganda, at muslimer og islam krænkes som følge af internationale militære interventioner i blandt andet Afghanistan, siger han.

Han slår fast, at en række vestlige lande og deres militære personel derfor anses for legitime og prioriterede terrormål af militante islamistiske.

Episoden i London giver ikke PET anledning til at ændre vurderingen af terrortruslen mod Danmark.

Dermed vurderer PET fortsat, at der er en alvorlig terrortrussel mod Danmark, og at der også i Danmark er personer, som i terrorhensigt vil kunne søge at gennemføre drab på symbolske enkeltpersoner under anvendelse af lettilgængelige våben.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip