PET opfordrer terror-truede skoler til normal adfærd

Politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) er i dialog med Sydskolen i Fårevejle og Carolineskolen i København, men vil ikke komme nærmere ind på konkrete sikkerhedstiltag, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

De to skoler er nævnt i sagen mod en 16-årig pige fra Kundby, der er sigtet for forsøg på terrorisme ved overtrædelse af straffelovens §114.

Hvorfor de to skoler har været et mål, er ikke klart, men PET har nu rettet kontakt til skolerne, hvor lærere og elever opfordres til at forholde sig i ro.

- PET kan af sikkerhedsmæssige hensyn ikke oplyse, hvilke sikkerhedstiltag sagen har givet anledning til. PET kan dog oplyse, at PET ikke i anledning af sagen har anbefalinger til ændret adfærd ved og i de nævnte skoler, hedder det i pressemeddelelsen.

Den 16-årige er sigtet sammen med en 24-årig tidligere syrienkriger, der ifølge anklageskriftet har skaffet bombemanualer, mens pigen har anskaffet kemikalier og forsøgt at fremstille sprængstoffet TATP.

Oplysningerne er kommet frem tirsdag ved et retsmøde i Holbæk.

Den 16-årige pige nægter sig skyldig i anklagerne. Hun vil ikke udtale sig på nuværende tidspunkt, siger hendes forsvarer. Også den 24-årige nægter sig skyldig.

Da sagen stadig efterforskes og behandles for lukkede døre, vil politiet ikke oplyse yderligere i sagen.

Sagen brød ud 13. januar i år, da Midt- og Vestsjællands Politi anholdt den dengang 15-årige pige i hendes hjem ved Kundby tæt på Holbæk.

Det skete ved en større politiaktion og under medvirken af bomberyddere.

Pigen, som er konverteret til islam, blev dagen efter varetægtsfængslet i isolation.

Samme dag meldte den 24-årige tidligere syrienkriger sig selv til politiet i Østjylland. Også han blev fængslet i isolation.

Pigen er siden blevet rykket ud af sin isolationsfængsling, men sidder fortsat varetægtsfængslet foreløbig frem til 30. marts.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip