PET: Vi følger jødernes sikkerhedssituation tæt

Politiets Efterretningstjeneste, PET følger meget nøje jødernes beskyttelsesbehov i kølvandet på weekendens terrorangreb i København, hvor en 37-årig jødisk synagoge-vagt mistede livet.

Det skriver PET i en pressemeddelelse efter at have modtaget flere spørgsmål om jødernes sikkerhedssituation.

- PET følger trusselsbilledet meget tæt i relation til det jødiske samfund i Danmark og har en løbende dialog med det jødiske samfund om sikkerhedssituationen og sikkerhedsforanstaltninger.

- Beskyttelsesniveauet fastsættes på baggrund af en politi- og sikkerhedsfaglig vurdering og tilpasses løbende i lyset af trusselsbilledet, skriver PET.

Efterretningstjeneste vil dog ikke løfte sløret for omfanget af deres beskyttelse af jøderne eller konkretisere, hvordan PET beskytter jøderne.

- PET kan ikke komme ind på de konkrete sikkerhedsforanstaltninger, da dette kan indebære en risiko for, at sikkerhedsforanstaltningerne kompromitteres, skriver PET.

I januar mødtes Det Jødiske Samfund i Danmark med justitsminister Mette Frederiksen. Her fortalte de nogle konkrete sikkerhedsønsker, som ministeren ville gå til PET med.

Jøderne følte sig utrygge i kølvandet på terrorangrebene i Paris mod blandt andet satiremagasinet Charlie Hebdo.

Det var 37-årige jøde Dan Uzan, der mistede livet ved synagogen i Krystalgade natten til søndag. Her stod Uzan vagt sammen med to betjente, før en gerningsmand åbnede ild mod dem alle tre og dræbte Uzan.

Inde i synagogen var 80 mennesker samlet til en konfirmationsfest.

/ritzau/

Dagens Gossip