Peter Ankersen flirter med venstre back-positionen

Venstre back-positionen på det danske landshold er i de seneste kampe blevet varetaget af Nicolai Boilesen.

Men Ajax-spilleren er skadet, og landstræner Morten Olsen skal nu finde en afløser til den evigt problematiske position til aftenens venskabskamp mod England på Wembley.

Og her kan pilen pege på Esbjerg-spilleren Peter Ankersen, der - på trods af at han normalt huserer på højre back - ikke er afvisende over for tanken.

- Jeg har spillet venstre back i starten af min seniorkarriere, så det vil ikke være noget problem.

- Jeg prøver hele tiden at udvikle mit venstreben til træning, i og med at det er en fordel at kunne spille begge back-positioner.

- Om jeg skal spille på venstre eller højre back, det gør mig ikke så meget, men det er klart, at min spidskompetence er i højre side, siger Peter Ankersen til TV 2.

Morten Olsen vil heller ikke udelukke, at Peter Ankersen kan blive løsningen på Wembley onsdag aften.

- Selvfølgelig kan det have nogle fordele, at man har en venstrebensspiller, der hurtigt kan lave nogle afleveringer ind i banen.

- Men Peter Ankersen er også en type, der, når han kommer lidt højere op på banen, også kan være en skudtrussel, og der kan det måske være en fordel, at han spiller i venstre side, siger landstræneren til TV 2.

På onsdagens pressemøde fortalte Morten Olsen desuden, at det er planen at give spilletid til alle tre backer i truppen, der også tæller Jesper Juelsgård fra FC Midtjylland og Lars Jacobsen fra FC København.

Kampen mellem Danmark og England skydes i gang klokken 21.

/ritzau/

Dagens Gossip