Peter Belli klar med ny single på sin 70 års fødselsdag

Peter Belli har haft en længere karriere end de fleste på den danske rockscene – og har både varmet op for The Beatles, gået i byen med Rolling Stones og været den første langhårede rockstjerne i Danmark. Han udgav sin første single i 1964 og onsdag den 19. juni fylder han 70.

Fødselsdagen fejres med en spritny single med titlen ”Papa ka´ kun li´ Rock´n´Roll” – en forsmag på albummet ”Evig & Altid”, der udkommer i løbet af september.

Om den nye single siger Peter Belli selv:

- Når jeg synger ”Papa ka kun li Rock´n´Roll”, så er det fordi det er den musik jeg er opflasket med.  Det var det eneste der sagde mig noget da jeg var ung. Kan du forestille dig at gå ned igennem Gl. Holte en varm forårssøndag, hvor alle vinduerne står åbne og der lyder ”Der sidder en vovse i mit vindue” ud gennem dem alle sammen. Det var Giro 413 hver evig eneste søndag, hvor man hørte alle datidens schlagere.

- Og så kom det revolutionerende. Det der for mig var vidunderlig musik. Der kom en kæreste til min søster hjem fra langfart, han havde nogle plader med hjem - ”Hounddog” med Elvis, ”Tutti Frutti” med Little Richard - og jeg har sådan et billede indeni, af min søster der danser med sin kæreste til den musik.

- Det var Jitterbug og Jive - og jeg tænkte bare, at det var vidunderlig musik. Siden har jeg jo været igennem all mulige stilarter - blues, soul, pigtråd og pop og det hele - men det er stadigvæk Rock´n´Roll der mest af alt er min musik, siger Peter Belli.

”Papa ka’ kun li’ Rock’n’Roll” udkommer digitalt i forbindelse med Peter Belli's fødselsdag den 19. juni.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip