Peter Gade: Vi har stadig til gode at se Lin Dans bedste

Selv om den kinesiske badmintonstjerne Lin Dan har vundet fem verdensmesterskaber og to OL-guldmedaljer, har vi stadig det bedste af "Super Dan" til gode.

Det mener den tidligere danske topspiller Peter Gade, der i dag er landstræner for Frankrig og langt de fleste gange tabte til Lin Dan i sin aktive karriere.

Meldingen fra Gade kommer, inden verdens ældste badmintonturnering, All England, begynder i Birmingham denne uge.

32-årige Lin Dan har vundet den seks gange, men har øjnene stift rettet mod OL i Rio de Janeiro, mener Peter Gade.

- Lin Dan har haft OL i hovedet i lang tid, og mange af de ting, han har foretaget sig, har drejet sig om det, siger Peter Gade til AFP.

Danskeren ved om nogen, hvad det vil sige at holde sig på toppen i lang tid. Den tidligere All England-vinder er den herrespiller, der har haft flest år på toppen i badmintons moderne æra.

Han mener, at Lin Dan ved kun at spille få udvalgte turneringer og dermed rejse mindre på tværs af tidszoner har holdt sin krop ung.

- Vi har stadig til gode at se Lin Dans bedste. Han vil blive vækket til live på en anden måde, når der er OL, tror jeg. Men om han vil åbne op nu og vise sit bedste spil frem i denne uge, ved vi ikke, siger Peter Gade.

Siden Lin Dans seneste All England-triumf i 2012 har han taget to lange pauser og kun vundet otte turneringer.

Men hans uovertrufne teknik og taktiske variationer fornægter sig ikke, selv om han er blevet en smule ældre, vurderer Gade.

Lin Dans største konkurrenter i Birmingham bliver formentlig Lee Chong Wei fra Malaysia eller Chen Long fra Kina.

Danmarks bedste bud på en sejr i herresingle er Jan Ø. Jørgensen eller Viktor Axelsen. Sidstnævnte slog Lin Dan så sent som Super Serie-finalerne i Dubai i december.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip