Peter Hirsch lægger hockeystaven på hylden

Når lørdagens kamp mellem Rungsted og Herlev Eagles fløjtes af, markerer det samtidig et farvel til et af de største danske ishockeynavne gennem tiderne.

Fem dage før sin 35 års fødselsdag takker Rungsted-målmand Peter Hirsch af efter en lang og flot karriere. Det meddeler Rungsted Ishockey i en pressemeddelelse.

- Jeg er ikke motiveret til at udøve sporten, som man skal på dette niveau. De sidste par sæsoner har jeg følt, at jeg gerne vil videre i livet med andre ting, siger Hirsch i pressemeddelelsen.

- Passionen og glæden ved at spille er langsomt, men sikkert forsvundet de sidste par år. Man bliver jo heller ikke yngre, og selv om jeg måske ser frisk ud, så er kroppen begyndt at sige fra.

- Samtidig er den økonomiske situation i dagens hockey ikke, hvad den har været, så det er rent faktisk ikke muligt for mig at lægge fuldt fokus på hockeyen længere. Så når nu jeg lægger alt sammen, så var beslutningen ganske let at tage.

Ingen dansk målmand har stået så mange VM-turneringer som Peter Hirsch, der i 2010 spillede sin 12. og sidste af slagsen, og dermed overgik han Jan "Sild" Jensen, der ellers indtil da havde haft rekorden for danske målmænd med 11 VM-turneringer.

Hirsch vogtede målet, da Danmark spillede sig op i A-gruppen i 2002, og ikke mindst, da Danmark debuterede med helt sensationelt at slå USA med 5-2 og spille uafgjort 2-2 med Canada i en turnering, hvor Canada ellers tog maksimumpoint i alle de øvrige kampe.

Peter Hirsch nåede i løbet af karrieren at prøve kræfter med den svenske Elitserien og NHL's farmerligaer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip