Peter Kildemand: Jeg er sindssygt skuffet

Efter en gyser i polske Rybnik måtte Peter Kildemand lørdag aften sande, at vejen til deltagelse i næste års grandprix-serie i speedway kan blive lang.

Det lykkedes ikke danskeren at kvalificere sig direkte til serien i 2016 ved at ende blandt de tre bedste kørere i det årlige GP Challenge, og det var en tydeligt frustreret dansker, der bagefter gjorde status.

- Jeg er sindssygt skuffet. Der var kun ét mål med at komme her, og det var, at jeg kvalificerede mig, så det er en kæmpe skuffelse. Jeg havde to yderbaner, og heldet var ikke på min side, siger Peter Kildemand.

Han sluttede på femtepladsen med 10 point, og selv om han i sit sidste heat besejrede den polske vinder Bartosz Zmarzlik, så var det ikke nok.

Peter Kildemand deltager i øjeblikket i dette års grandprix-serie, da han har erstattet polske Jaroslaw Hampel, og han har indtil nu kørt med succes, da han vandt grandprixet i Horsens.

Han ligger på 11.-pladsen i den samlede stilling, og en anden mulighed for kvalifikation, ud over at være heldig at få et af de fire wild card til serien, er, at han kører sig op på en 8. plads i de sidste løb.

- Jeg må se, hvor tæt på, jeg kan komme, men det bliver hårdt. Jeg må bare se, hvad jeg kan gøre, og nu er det målet at slutte i top otte, siger Peter Kildemand.

Han har i øjeblikket 46 point. Foran ham i dette års samlede stilling ligger på ottendepladsen danske Michael Jepsen med 64 point samt polske Maciej Janowski og svenske Andreas Jonsson, der har henholdsvis 63 og 51 point.

Der resterer fire grandprixer i 2015-sæsonen.

Det næste grandprix køres i slovenske Krsko den 12. september.

/ritzau/

Dagens Gossip