Peter Regin skifter til Chicago Blackhawks

Den danske ishockeyprofil Peter Regin forlader New York Islanders og skifter til Chicago Blackhawks i den nordamerikanske ishockeyliga (NHL).

Blackhawks meddeler tidligt fredag morgen dansk tid, at klubben har skrevet kontrakt med Regin og klubkammeraten Pierre-Marc Bouchard, som skifter med øjeblikkelig virkning.

Dermed er det slut med at spille sammen med barndomsvennen Frans Nielsen i klubben på Long Island, hvor Regin aldrig blev den håbede succes.

Det tidligere Herning-talent spillede 44 kampe og blev noteret for beskedne to mål og fem assists i denne sæson.

I bytte for de to spillere har New York Islanders fået et fjerderundevalg i den kommende draft til sommer.

Med skiftet tager 27-årige Peter Regin et spring fra bunden til toppen af NHL. Han forlader Islanders, der ligger på sidstepladsen i Metropolitan-divisionen, og kommer i stedet til en klub, der foreløbig er næstbedst af samtlige hold i ligaen.

Chicago Blackhawks har vundet 35 af 59 kampe i denne sæson og topper Central Division foran St. Louis Blues.

Holdets mest markante spiller har været Patrick Kane, der med 27 mål og 36 assists ligger på fjerdepladsen på NHL's topscorerliste.

Aftalen gælder for resten af sæsonen og kan vise sig at være dårligt nyt for det danske ishockeylandshold, når truppen til VM i Hviderusland skal udtages i starten af maj.

Som altid kolliderer VM med NHL-slutspillet, og hvor New York Islanders efter alt at dømme må kigge langt efter de attraktive playoff-kampe, skal meget gå galt, hvis ikke Blackhawks er med.

Så med mindre Chicago-holdet ryger tidligt ud, er Regin formentlig uaktuel for det danske landshold.

/ritzau/

Dagens Gossip