Peter Sagan: Min største sejr

Peter Sagan kaldes af mange for cykelsportens rockmusiker.

Og søndag spillede slovakken for på hele sit repertoire, da han for alvor sang til sidst og kørte væk fra hele feltet af øvrige favoritter.

Det jagtende felt af store navne kunne ikke hente slovakken, der næsten havde tid til at vippe styret op og køre på baghjul over målstregen i Richmond i USA efter at have tilbagelagt de 16 omgange og godt 259 kilometer.

Så meget lir diskede Sagan dog ikke op med, men han kunne smile hele vejen ned af cyklen og i den regnbuefarvede VM-trøje, som han kan vise frem næste år.

Sagan var naturligt stolt og glad for sejren efter søndagens bedrift.

- Jeg tror, det er den største sejr. Jeg er meget glad. Det er uforståeligt for mig, og jeg er meget glad for det her, sagde den 25-årige Peter Sagan, efter at VM-guldmedaljen var en kendsgerning.

Han vandt Tour of California i år, og han tog pointtrøjen i Tour de France og erkendte, at ruten lå godt til hans evner på korte, stejle stigninger og med mulige kræfter i behold til en indsats til sidst på en VM-rute, der altid er lang og hård.

- Det gjorde, at der lå en stor motivation i mig for at vinde. Jeg lavede kun ét angreb, men jeg mener, at det var det rigtige angreb, sagde Sagan.

Ude på sidste omgang var Tom Dumoulin fra Holland og portugisiske Nelson Oliveira i front, men begge blev kørt ind af hovedfeltet. Amerikanske Tyler Farrar forsøgte sig herefter sammen med Hvideruslands Kanstantsin Siutsou ti kilometer før mål, men med italienere i front blev de også kørt ind.

Herefter overtog Peter Sagan showet og viste sig stort set frem for første gang i løbet.

- Det var meget mærkeligt. Jeg ventede og ventede. Det var også lidt crazy, men alle må have været trætte. Jeg gav al den energi, jeg havde og efter den sidste brostenspassage handlede det kun om at give den gas, sagde Peter Sagan, der over målstregen kastede sin cykelhjelm ind mod publikum som et bevis på en mindeværdig sejr.

/ritzau/

Dagens Gossip