Peter Schmeichel forudser belgisk EM-skuffelse

Skrevet af admin

02/03/2016

Dagens topnyheder

Det bliver Frankrig eller Tyskland, der vinder EM i fodbold, som begynder om 100 dage i Frankrig, og Belgien bliver den store skuffelse.

Det vurderer den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel, som er ambassadør for Carlsberg ved sommerens slutrunde.

Belgien topper Fifas rangliste over landshold, og belgiernes gyldne generation af talentfulde fodboldspillere har gennem de seneste år indtaget de største fodboldligaer i Europa.

Peter Schmeichel tror alligevel ikke, at holdet har, hvad der skal til for at få succes ved slutrunden og peger på det som sin kandidat til at blive sommerens største skuffelse i Frankrig.

- Hvis alt gik deres vej, kunne de vinde, men de har en masse uro i truppen, og der er meget lidt tro på træneren (Marc Wilmots, red.), vurderer den tidligere landsholdsmålmand, som selv løftede EM-pokalen i 1992.

Schmeichel peger på midtbanestjernen Eden Hazards dårlige præstationer for Chelsea som en af grundene til, at han ikke tror på Belgien.

- Hazard har seriøst ikke spillet godt i år. Sidste år var han fantastisk og en stor grund til, at Chelsea blev mester, men han har nærmest ikke sat en fod rigtig i år, og han er altså en spiller, som landsholdet er afhængig af.

- Han er så vigtig, for det er ham af alle Belgiens gode spillere, der skal gøre det, vi ikke forventer, og som kan afgøre kampe, og det gør han bare ikke for tiden, siger Schmeichel.

Værtsnationen, Frankrig, spiller vanen tro den første kamp, og det bliver 10. juni, hvor Rumænien skal prøve kræfter med franskmændene, som Peter Schmeichel vurderer er stærke kandidater til at løbe med titlen for tredje gang.

- Frankrig er på hjemmebane, har et fantastisk spillermateriale, og de har spillet mange kampe, så træneren har et godt indtryk af, hvem han vil bruge, siger Schmeichel.

Frankrig er løbet med sejren de seneste to gange, landet har været vært for en stor turnering. Det var ved VM i 1998 og EM i 1984.

Et andet hold, der ifølge landsholdslegenden kan løbe med guldet, er Tyskland.

- Man kan ikke komme uden om at nævne Tyskland. Tyskland er verdensmestre, og det blev de med stil. Det var første gang, vi så et hold vinde, som bare havde hele pakken, siger han.

- I øvrigt synes jeg, VM i Brasilien er den bedste VM-slutrunde, jeg har set rent fodboldmæssigt, og det var tyskerne, der satte standarden for, at slutrunden blev det, lyder det fra Peter Schmeichel.

/ritzau/