Peter Schmeichel: Giv Louis van Gaal tid

Louis van Gaal har i nogen tid været kritiseret for sin spillestil og sine resultater i sin tid som manager for Manchester United.

Den tidligere danske Manchester United-målmand Peter Schmeichel forsvarer van Gaal og mener, at hollænderen skal have mere tid til at vise sit værd.

- Da vi valgte en som Louis van Gaal, som har et meget stort ego og en stor personlighed, så valgte vi også hans måde at spille fodbold på.

- Det er klart, at vi i en periode, mens han genopbygger holdet, må acceptere at spille på en bestemt måde, som måske ikke er Manchester Uniteds måde at spille på, siger Peter Schmeichel ifølge Reuters i forbindelse med et pressemøde i Beograd.

Schmeichel stod i en årrække for Manchester United og blev flere gange kåret som verdens bedste målmand. Han vandt fem engelske mesterskaber, tre FA Cup-titler og Champions League med United.

- Målet i van Gaals første sæson var at kvalificere holdet til Champions League, og det opnåede han. I denne sæson har målet været at gøre det bedre, og holdet har gjort det bedre.

- Selv om fansene ønsker, at holdet hele tiden angriber, angriber og angriber, så forstår de, at van Gaal har brug for tid, siger Schmeichel.

Peter Schmeichel talte med pressen i Beograd i forbindelse med en sponsorevent forud for Manchester Uniteds vigtige Champions League-opgør ude mod Wolfsburg senere tirsdag.

- Det var meget smerteligt ikke at være med i Champions League i sidste sæson, og det er et massivt incitament for denne her klub, at man altid er blandt de bedste i verden, siger Peter Schmeichel.

Manchester United møder tirsdag tyske Wolfsburg på udebane i den sidste kamp i Champions Leagues gruppe B klokken 20.45.

Her vil United med en sejr gå videre i den fineste europæiske klubturnering, mens klubben risikerer at ryge ud med uafgjort eller et nederlag.

/ritzau/

Dagens Gossip