Peter Sørensen: Eksternt pres påvirker mig ikke

AGF møder fredag aften Silkeborg i en kamp, der kan blive afgørende for, om aarhusianerne fedtes ind i Superligaens bundstrid.

Men det velkendte pres, der som regel omringer AGF i dårlige tider, optager slet ikke Peter Sørensen, selv om han for første gang i sine snart tre år i klubben er blevet ramt af konturerne af en krise.

- Det eksterne pres, der måtte være, påvirker mig ikke. Jeg er rigtig ærgerlig og skuffet over vores start på foråret, men det er ikke ud fra, hvad der står i medierne, og hvad folk og fæ ellers måtte mene på caféerne og tribunerne. Det, der bliver skrevet og sagt, er ikke afgørende for mig. Jeg lægger et ultimativt stort pres på mig selv, siger Peter Sørensen.

Symptomerne er glasklare for cheftræneren, der uden et sekunds tøven remser op, hvad det er, AGFerne har været for dårlige til.

- Vi har ikke været på tæerne til tiden, ikke været dygtige nok i markeringerne, stærke nok i duellerne, hurtige nok på andenboldene, ikke effektive på de chancer, vi har fået, og vi har sluppet for mange mål ind, siger Peter Sørensen, der også har måttet bokse med et hav af skader.

Han har erkendt, at for at vende den dårlige stime må Aarhus-klubben omlægge sit spil fra den jordnære boldomgang til en mere direkte - måske kynisk - form for fodbold på de forslåede fodboldbaner i Danmark.

- Det er vigtigt, at vi justerer vores spil fra det, vi er bedst til, til det vi er i stand til. Det har vi ikke været dygtige nok til. Vi har typer, der er bedst til en anden form for fodbold, men vi er nødt til at spille mere direkte og springe nogle stationer over, for vi kan ikke bare sige, at vi fortsætter med dét, vi er bedst til, uanset vind og vejr, fortæller Sørensen.

Særligt 2-3-nederlaget i Brøndby gjorde indtryk på AGF-lejren. Sportschef Brian Steen Nielsen kaldte aarhusianernes kollaps ’voldsomt rystende, og allerede i kampen efter lukkede AGF igen et sent mål ind mod Esbjerg, der vandt 1-0 i Aarhus.

AGFernes indsats var dog markant bedre, og Peter Sørensen ser positive tegn frem mod kampen på Silkeborg Stadion.

- Mod Esbjerg spillede vi det bedste, vi har gjort i forårssæsonen. Dér synes jeg, der var takter i retning af det, som vi gerne skulle kunne, og som vi kunne, da vi var bedst i efteråret. Så går det alligevel sådan, at vi taber. Men der er mange ting, vi kan glæde os over, siger Peter Sørensen, der ved, at AGF helst skal samle point sammen for at undgå en ond drøm af en sæsonafslutning.

- Uanset hvor velforberedte vi er og hvor meget taktisk snilde, vi synes, vi har, bliver vi ikke målt på antal forberedelsestimer eller antal tænkte tanker, men på point. Vi kan stadig ikke gøre andet end vores bedste. Det ved jeg, at vi gør. Først hvis vi begynder at vakle i den tro, går det galt, siger Peter Sørensen.

 

 

 

Dagens Gossip