Petr Cech slår rent bur-rekord og øjner mesterskabet

Skrevet af admin

29/12/2015

Mest læste i dag

Petr Cech cementerede mandag aften sin position som en af de bedste målmænd, der nogensinde har spillet i den engelske Premier League.

Den tjekkiske Arsenal-målmand holdt buret rent for 170. gang, da Arsenal vandt 2-0 over Bournemouth. Dermed går han forbi den tidligere engelske landsholdsmålmand David James på listen over flest clean sheets i Premier League.

- Jeg føler mig rigtig stolt, fordi jeg synes, at det her er den bedste liga i verden og en af de sværeste ligaer at spille i som målmand. Så at opnå denne her rekord er en stor personlig bedrift, siger Petr Cech.

Cech kom til Arsenal inden denne sæson fra London-rivalerne fra Chelsea. I Chelsea blev det til 162 clean sheets i løbet af 11 sæsoner på Stamford Bridge.

- Det, der gør mig mest glad, er, at mine clean sheets indtil videre har resulteret i fire Premier League-trofæer i min karriere, siger Cech.

Med mandagens sejr over Bournemouth spillede Arsenal sig op på førstepladsen i Premier League. Og 33-årige Cech håber, at han kan bidrage til, at Arsenal for første gang siden 2004 henter det engelske mesterskab.

- Forhåbentlig kan vi opnå endnu flere clean sheets i denne sæson, så vi kan fejre det, når sæsonen er færdig. Det er vigtigere end min rekord, fortæller Cech.

Arsenal tager lørdag imod Newcastle, der i øjeblikket ligger tredjesidst i Premier League.

/ritzau/