PFA og Danica straffer kunder på tidlig pension

Skrevet af admin

10/03/2014

Dagens topnyheder

Pensionskæmperne PFA og Danica flår de kunder, der vælger at gå på pension før tid.

Landets to største pensionsselskaber udnytter nemlig situationen til at løbe fra værdifulde garantier på pensionsordninger, og det kan koste kunderne hundredtusinder af kroner, skriver Børsen.

Ifølge avisen går op mod 25 procent af alle pensionister på tidlig pension. Børsens gennemgang viser, at PFA dropper afkastgarantier for alle typer af pensioner, mens Danica kun straffer kunder med kapitalpension.

PFA erkender problemet og åbner op for at ændre på pensionsselskabets praksis.

- Vi er gået i tænkeboks og siger: Hør engang, kan denne her sag give anledning til, at vi skal genoverveje systemet? Det er vi positive over for, men vi skal lige vurdere det i forhold til systemer og så videre.

- Men det kan føre til, at vi fremadrettet vil ændre det således, at man ikke bliver belastet af at gå før, siger Henrik Heideby, koncernchef i PFA, til Børsen.

397 kunder led i 2013 et tab ved at på pension før tid, oplyser PFA.

Også Danica siger til Børsen, at man vil overveje, om man kan ændre praksis.

Søren Andersen, der er direktør i mæglerfirmaet Willis, glæder sig over, at selskaberne overvejer at lave systemet om. Men indtil det eventuelt sker, så opfordrer han kunderne til at holde fast i deres nuværende pensionstidspunkt.

- Man er nødt til at sige til folk, at de ikke må flytte pensionstidspunktet, medmindre de har sat sig helt ind i de økonomiske konsekvenser. Folk er simpelthen ikke klar over, at det kan koste eksorbitant mange penge at gå før tid, siger Søren Andersen til Børsen.

/ritzau/