PFA skyder kvart milliard i dansk vækst-komet

Pensionskassen PFA har skudt 257 millioner kroner i den danske virksomhed Welltec International, som producerer robotteknologi til olie- og gas-industrien. Det oplyser PFA i en pressemeddelelse.

Welltec, som har hovedsæde i Allerød nord for København, er en del af den danske eksportkanon og blandt de virksomheder, der ventes at skulle drive dansk vækst i fremtiden.

Investeringen styrker Welltecs kapitalgrundlag og vil blive brugt til udvikling af nye produkter.

PFA lægger vægt på kvaliteten i Welltecs produkter og evne til at udnytte »teknologisk ekspertise til at skabe en lønsom virksomhed«.

»Welltec er en virksomhed af høj kvalitet og en interessant investeringscase med stærke vækstmuligheder inden for selskabets interventionsløsninger baseret på robotteknologi og dets lovende completion-løsninger. Selskabets banebrydende teknologi har revolutioneret branchen, og Welltec oplever fortsat højere vækst end konkurrenterne,« siger Jesper Langmack, direktør i PFA Kapitalforvaltning i pressemeddelelsen.

Investeringen er gennemført gennem en rettet emission mod PFA. Med et bruttoprovenu på 257 millioner kroner bliver PFA dermed minoritetsaktionær i Welltec.

Trods sin position som dansk vækst-darling har Welltec måttet nedjustere forventningerne til omsætningen hele to gange i år. Senest den 22. august. Virksomheden venter nu en omsætning i niveauet 1,9-2,1 milliarder kroner mod tidligere 2,1-2,3 milliarder kroner. Sidste år landede omsætningen på 1,7 milliarder kroner.Til gengæld kunne selskabet ved samme lejlighed offentliggøre, at overskudsgraden er kommet tilbage på det ekstremt høje niveau lige under 50 procent målt på driftsresultatet før afskrivninger.

Welltec har været nævnt som en af børskandidaterne i 2013, men med det lavere væksttempo bliver introduktionen sandsynligvis tidligst en realitet i 2015.Topchef og stifter Jørgen Hallundbæk har flere gange gentaget, at selskabet først skal børsnoteres, når det kan stryge direkte ind i C20-indekset over Danmarks mest handlede danske aktier.

Jørgen Hallundbæk ejer selv 57 procent af Welltec gennem sit holdingselskab JH Holding. I fredagens udgave af Berlingske Business Magasin indtager han 30.-pladsen over Danmarks rigeste med en formue på 2,4 milliarder kroner.

Dagens Gossip