PFA-topchef får kritik for handel med sønners firmaer

Skrevet af admin

17/12/2014

Mest læste i dag

Pensionsselskabet PFA's afgående koncernchef Henrik Heideby bliver mødt af kritik, efter at PFA har samarbejdet med to selskaber, som topchefens sønner var engageret i.

Ifølge afgørelsen har Henrik Heideby ikke overtrådt lovgivningen, men han burde have gjort mere for at undgå inhabilitet.

Det fastslår den eksterne revisor, Deloitte.

- Bestyrelsen vil tage initiativ til en præcisering af de interne retningslinjer og implementeringen heraf, skriver PFA Pension i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen blev rejst efter medieomtale af de familiære relationer.

Den første historie omhandler Henrik Heidebys søn Mikkel Heideby, der som medejer i reklamebureauet Umwelt har arbejdet med marketing internt i PFA for bureauet. PFA og Umwelt har arbejdet sammen siden 2008.

Ifølge Berlingske har PFA desuden investeret en halv milliard kroner i en britisk ejendomsfond, der blot få uger før investeringen havde topchefens anden søn Mads Heideby på lønningslisten.

Onsdag har PFA's bestyrelse desuden konstitueret koncerndirektør Jon Johnsen som ny midlertidig koncernchef gældende fra 22. december.

Det sker, fordi pensionsselskabet er ved at ansætte en ny koncernchef, der skal tage over efter Henrik Heideby, som har haft mere end 13 år som øverste chef og stopper, når Jon Johnson tager over.

Heideby vil i stedet koncentrere sig om bestyrelsesposter og tilbyde strategisk rådgivning.

Offentliggørelsen af den nye koncernchef ventes efter det næste bestyrelsesmøde, der afholdes i februar 2015.

PFA's bestyrelsesformand Svend Askær roser den afgående koncernchef.

- Da Henrik Heideby kom til PFA i 2001, var PFA i alvorlige økonomiske problemer.

- Henrik Heideby har formået med kløgt, kompetence og et meget stort engagement at stå i spidsen for den turnaround, der i dag har gjort PFA til Danmarks førende pensionsselskab, siger han.

/ritzau/