Phelps er tilbage efter 20 måneders pause

25/04/2014

Den tidligere OL-stjerne Michael Phelps endte som nummer to i svømmebassinet ved sin første finale siden de olympiske lege i London i 2012.

Finalen i 100 meter butterfly ved grandprix-stævnet i Mesa i den amerikanske delstat Arizona blev vundet af vennen og rivalen Ryan Lochte. Lochte svømmede ind i tiden 51,93 sekunder - den andenhurtigste i år.

28-årige Michael Phelps satte ved de olympiske lege i London rekord, da han vandt sin 18. OL-guldmedalje, men bunken kan måske blive større i Rio om to år, hvis han altså stiller op.

På trods af 20 måneders pause var han i kvalifikationen ved stævnet i Arizona lige præcis en tiendedel af et sekund bedre end Ryan Lochte, og det kom ikke helt bag på træner Bob Bowman.

- Da han kom ind og begyndte at varme op, kunne jeg se, at det ville blive et godt løb. At han følte sig godt tilpas og var klar, sagde Bowman ifølge Reuters.

Og det svarede også meget godt til Phelps' egen oplevelse af comebacket:

- Det føltes meget kontrolleret. Jeg var bare så ivrig efter at komme i vandet og svømme om kamp. Det var sjovt at få overstået det første løb, sagde han.

Amerikanske Phelps havde ikke gjort sig den ulejlighed at barbere sig inden løbet, og han er angiveligt også tre kilo tungere, end han skal være.

Danske Lotte Friis - der træner med Phelps i Baltimore til daglig - deltager også ved stævnet i Arizona, der varer tre dage. Torsdag var Friis den syvende hurtigste i de indledende heat på 400 meter fri.

Først lørdag skal hun svømme sin favoritdisciplin, 800 meter fri.