Pia Allerslev: Sådan skaffer vi tusindvis af nye ungdomsboliger

Hun foreslår en tre-trins plan, der skal øge lysten hos private investorer til at bygge flere af de eftertragtede ungdomsboliger.

Kultur- og fritidsborgmesteren vil blandt andet suspendere byggesagsgebyret på 5.000 kroner per byggesag plus 174 kroner per kvadratmeter for en tre-årig periode, ligesom hun vil give bygherre henstand med at betale for grunde til ungdomsboliger, indtil byggetilladelsen foreligger.

»Jeg har talt med rigtig mange investorer, både pensionskasser og andre private investorer, og meldingen er den samme: Der er brug for en smidigere sagsbehandling, og at omkostningerne holdes nede. Det er ikke en supergod investering af bygge ungdomsboliger, men vi vil gerne gøre det til en investering, der ikke er en underskudsforretning,« siger Pia Allerslev, der også vil sikre en hurtigere byggesagsbehandling.

Pia Allerslev forventer, at planen kan medføre »et par tusinde« nye ungdomsboliger. Allerslev peger blandt andet på tre egnede grunde i København - Borgervænget, Enghave Station og Beauvaisgrunden.

Planen får en positiv modtagelse i Københavns Borgerrepræsentation.

»Det er naivt at tro, at det her løser boligmanglen, men overordnet set, er jeg glad for, at Venstre kommer ind i kampen og melder sig med et konstruktivt forslag. Sidste gang vi lavede budgetforlig, valgte vi konkret at afsætte penge til byggeri af ungdomsboliger. Men Venstre stod uden for budgetforliget, fordi de hellere ville give skattelettelser. Så det glæder mig, at de nu vil sætte sig ned ved forhandlingsbordet,« siger den socialdemokratiske ungdomsboligordfører Jonas Bjørn (S), Københavns Borgerrepræsentation.

Også de Konservatives leder i borgerrepræsentationen, Rasmus Jarlov, bakker op om forslaget.

»Der er et stort økonomisk overskud i kommunen, så vi kan godt forsvare at fjerne byggesagsafgiften i en periode. Vi vil gerne støtte forslag, der gør det mindre besværligt at bygge ungdomsboliger,« siger Rasmus Jarlov.

Pia Allerslev forventer at fremsætte sit forslag til politisk behandling snarest muligt.

Dagens Gossip