Pia fik et chok, da hun så lagnet på sin farfars seng - skyndte sig at tilkalde personalet

Da Pia Koivumäki fra Sverige besøgte sin 85-årige demente farfar i hans lejlighed i lørdags, blev hun chokeret, da hun så hans seng. Det skriver svenske Expressen.

- Det virkede som om, at lagnerne ikke var blevet skiftet i lang tid. Da jeg spurgte personalet, hvornår de sidst havde skiftet sengetøj, kunne de ikke svare mig, fortæller det frustrerede barnebarn til den svenske avis.

Pia Koivumäki bedstefar bor alene i byen Haninge, som ligger i nærheden af Stockholm, men han får hjemmehjælp fem gange om dagen til madlavning og rengøring, fordi han er ude af stand til at klare sig selv.

Desuden får han besøg af en sygeplejerske tre gange dagligt, som giver ham den medicin, han har brug for. Af samme grund blev Pia Koivumäki chokeret over at se, hvor ringe forhold hendes farfar bor under. 

- Da jeg kom hjem til ham i lørdags, fik jeg et chok. Der var ækelt på toilettet, hans tøj var gennemblødt i vaskemaskinen, og han havde ikke fået mad, fortæller hun til Expressen.

- Men det der gjorde mig mest vred var, da jeg kiggede på sengen og så, hvordan den så ud. Det var som om, at lagnerne ikke var blevet skiftet meget længe.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Der var gule pletter, formentlig fra sved. Da jeg spurgte personalet om, hvornår de sidst havde givet ham et bad, vidste de det ikke, siger Pia Koivumäki.

Den ansvarlige for ældreområdet i kommunen, Ewa Kardell, har ikke lyst til at kommentere den konkrete sag, men hun siger, at den er blevet undersøgt og bliver taget alvorligt.

Hun beklager over for Expressen, at sengen så sådan ud, da den 85-åriges barnebarn var på besøg, men hun mener, at der må være en forklaring.

Ewa Kardell siger samtidig, at det er en særlig stor udfordring at tage sig af demente, fordi man ikke kan tvinge dem til at gøre noget, de ikke ønsker.

- Bare fordi at han er dement, så betyder det ikke, at han skal behandles som lort, siger Pia Koivumäki som reaktion på kommunens svar.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip