Pia K.: Dansk Supermarked bøjer sig for tørklæde-pres

Det siger Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard (DF), efter at Dansk Supermarked torsdag har meddelt, at de ophæver et forbud mod, at personalet i Netto, Føtex og Bilka bærer tørklæder.

»Det er meget overraskende, specielt fordi Dansk Supermarked har fået Højesterets ord for, at det er okay at forbyde, at de ansatte bærer religiøse tørklæder i arbejdstiden,« siger Pia Kjærsgaard med henvisning til en dom fra Højesteret i 2005, der gav grønt lys til tørklædeforbuddet i Dansk Supermarked.

Dansk Supermarkeds pressechef, Mads Hvitved Grand, siger, at beslutningen om at droppe tørklædeforbuddet er taget tidligere på året af den øverste ledelse.

»Selv om vi har haft juraen på vores side, så ændrer virksomheden og samfundet sig. Men vores beslutning er taget som en del af en naturlig forandringsproces, ikke som følge af eksternt pres,« siger Mads Hvitved Grand, der oplyser, at tørklædeforbuddet har været gældende i op mod 20 år.

Han erkender dog, at en protestfilm på Facebook med 1.400 likes har haft en vis indflydelse på timingen af ophævelsen af forbuddet.

»Timingen er blandt andet fastsat på baggrund af den opmærksomhed, vi har oplevet den seneste tid. Men selve beslutningen, der ligger bag, blev truffet tidligere på året som led i en proces, hvor vi kigger alle ting igennem, herunder vores beklædningspolitik,« siger Mads Hvitved Grand og oplyser, at der nu vil blive udviklet et særligt virksomhedstørklæde, som de ansatte kan benytte.

Men Pia Kjærsgaard tror, der ligger andre motiver bag.

»Jeg tror, de bøjer sig for pres dels fra politikere på Christiansborg, dels fra protesterende muslimske kvinder,« siger Pia Kjærsgaard med henvisning til, at en gruppe unge muslimske kvinder i et par uger har protesteret mod Dansk Supermarked.

Kvinderne har ifølge dr.dk. opfordret til, at kunderne boykotter Føtex, Bilka og Netto, indtil Dansk Supermarked ændrer politik på området.

»Det er stærkt, at de har stået fast på deres påklædningskodeks, men det støder mig, at de pludselig ændrer holdning og bukker under for presset,« siger Pia Kjærsgaard.

Dagens Gossip