Pia K: Mere end jeg turde drømme om

Dansk Folkepartis eksplosive fremgang det seneste år i både vælgertilslutning og medlemstal kommer bag på partiets grundlægger og tidligere formand, Pia Kjærsgaard.

- Jeg er utrolig glad for fremgangen i det her år, og hvordan det hele er gået.

- Men jeg må nok sige, at også jeg er blevet overrasket over, hvor godt det er gået - hvor meget vi er vokset i medlemmer og har oplevet fremgang, siger hun til Ritzau på partiets landsmøde i Herning.

Her var succesen det store samtaleemne, der udløste højlydte klapsalver. Noget af en omvæltning for det en gang lille højrefløjsparti, der blev stiftet af Pia Kjærsgaard for 18 år siden.

I begyndelsen var det op ad bakke, men i dag kan højrefløjspartiet prale med at have flere end 12.000 medlemmer. Og ifølge flere meningsmålinger ville mere end 20 procent af danskerne stemme på Dansk Folkeparti, hvis der var valg i morgen.

For Pia Kjærsgaard er det mere, end hun havde turdet drømme om, siger hun. Men samtidig påpeger hun også, at hun aldrig har tvivlet på, at Dansk Folkeparti var mere end en døgnflue.

- Jeg har været meget ude i Danmark og mærket folks reaktioner, hørt hvad de tænker og føler, samt hvad de gerne vil have. Og der har jeg tænkt: Det opfylder vi, siger den tidligere DF-formand.

Sidste år overlod Pia Kjærsgaard formandsposten til Kristian Thulesen Dahl, som ifølge en Voxmeter-undersøgelse udarbejdet for Ritzau vurderes til at være den fjerdemest stærke partileder.

Derudover har 39 ud af 57 lokalformænd i Dansk Folkeparti, som har svaret tilbage på en Ritzau-rundspørge, vurderet Thulesen Dahl til at klare sig "lige så godt" som sin forgænger. 13 mener, at han klarer sig bedre.

Og Pia Kjærsgaard er ikke bleg for at takke sin afløser for partiets fremgang det seneste år:

- Der har jeg så heller ikke tvivlet på, at Kristian kunne klare det. Fordi jeg kender ham. Jeg ved, at han er meget ambitiøs og ville det her, siger Kjærsgaard, der selv indstillede Thulesen Dahl til at overtage tronen i Dansk Folkeparti.

/ritzau/

Dagens Gossip