Pia K.: Scharf var ikke opgaven voksen

Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard, er tilfreds med, at Jakob Scharf har valgt at trække sig som chef for Politiets Efterretningstjeneste.

- Han havde ingen anden mulighed. Scharf har flere gange bevist, at han ikke var opgaven voksen. Nu er han historie, og det er jeg glad for. Han efterlader bestemt ikke et godt image, siger Pia Kjærsgaard til tv2.dk.

Den tidligere DF-formand er hovedperson i en af de mange sager, der i den senere tid har bragt PET-chefen på avisforsiderne. Han er af PET-tillidsfolk blevet beskyldt for at opfordre ansatte til at kigge i Pia Kjærsgaards kalender.

Formålet skulle være at finde en dato til et Christiania-besøg for Folketingets retsudvalg en dag, da Kjærsgaard ikke kunne deltage. Alt sammen ud fra et ønske om at spare på politiets ressourcer.

Meddelelsen om Scharfs afgang kommer, samme dag som han har afleveret en redegørelse til justitsminister Morten Bødskov (S) om sagen.

Redegørelsen skulle have været klar søndag, men er blevet forsinket.

- Når den redegørelse ventede så lang tid, må det være, fordi de ikke har kunnet komme med en fornuftig redegørelse, der fortalte sandheden. Derfor er det endt, som det er, og det synes jeg, er en lykkelig udgang, siger Pia Kjærsgaard til Politikens netavis.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip