Pia Kjærsgaard sender stikpille til Poul Nyrup

Tidligere formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, bliver fredag valgt som ny formand for Folketinget.

En meget prestigefyldt post, og det havde daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) næppe forestillet sig ville ske tilbage i 1999, da han sagde disse berømte ord om DF:

- Derfor siger jeg til Dansk Folkeparti: Uanset, hvor mange anstrengelser, man gør sig - set med mine øjne - stuerene, det bliver I aldrig.

Spørgsmål: Pia Kjærsgaard, er du stueren nu?

- Jeg har altid følt, at vi var stuerene, og jeg tror, at hvis Poul Nyrup Rasmussen kunne have slået knude på sin tunge dengang, så skulle han have gjort det. For det bliver revet ham i næsen igen og igen, og folk ryster på hovedet af det.

- Jeg har lagt mærke til, at han stadig ikke har nogen kommentarer til det, og nu er han lige pludselig på ferie og kan ikke kommentere det. Jeg synes, det er pinligt.

- Jeg tænker ikke over Poul Nyrups bemærkning, men jeg har altid tænkt, at det var det mest mærkværdige, en statsminister har sagt, siger Pia Kjærsgaard.

Spørgsmål: Vil du sende en hilsen til Poul Nyrup?

- Nej, det vil jeg ikke. Eller jo, god ferie.

Posten som Folketingets formand er en af de mest prestigefyldte i landet, selv om den ikke er magtfuld.

Formanden skal sikre, at møderne i folketingssalen foregår i god ro og orden, og at folketingsmedlemmerne har gode arbejdsforhold.

Som politiker er Pia Kjærsgaard kendt og berygtet for sine skarpe holdninger - især på udlændingeområdet.

Hun kommer ikke til at holde igen på den front, selvom hun bliver formand for Folketinget og skal varetage en anden rolle end normalt.

- Jeg tager en dag ad gangen. Men jeg går aldrig i et med tapetet, det vil ikke ske for mig.

- Jeg er Pia Kjærsgaard, men naturligvis skal jeg samle Folketinget. Det vil jeg bestræbe mig på at gøre, og skeptikerne skal jeg nok overbevise om, at det nok skal lykkes, siger hun.

Spørgsmål: Kommer du til at blande dig som altid, for eksempel i udlændingedebatten?

- Folk ved godt, hvilken holdning, jeg har. At jeg stadig mener, at vi skal have en stram udlændingepolitik, at jeg værdsætter, at de ældre får bedre forhold, er ikke ukendt. Det vil jeg fortsat sige, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

/ritzau/

Dagens Gossip