Pia Kjærsgaard snød PET

Dansk Folke­partis tidligere formand, Pia Kjærsgaard, fik allerede i februar sidste år en mistanke om, at PET og justitsminister Morten Bødskov (S) brugte hendes kalender til at aflyse et besøg med Folketingets Retsudvalg på Christiania.

Det skriver Berlingske mandag.

Pia Kjærsgaard har været beskyttet af livvagter fra PET i knap 10 år, men for første og eneste gang, valgte hun at skjule oplysninger for efterretningstjenesten, da Retsudvalget gennemførte besøget på Christiania den 7. juni 2012.

PET fik først viden om hendes deltagelse i besøget få dage før, det skulle finde sted, skriver Berlingske.

- Jeg var ikke i tvivl om, at det i virkeligheden var på grund af mig, at de aflyste. At nogen i PET havde været inde og kigge i min kalender for at se, at jeg ville deltage, for så at fortælle det til Justitsministeriet.

- Og at Justitsministeriet bare ville undgå, at det besøg blev til noget, siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.

Formålet med at holde planen om at deltage hemmelig, var med Pia Kjærdgaards ord, at "narre" PET og Justitsministeriet.

De skulle ifølge Pia Kjærsgaard ikke endnu engang "kunne lave en rævekage hen over hovedet på hende og aflyse besøget med endnu en latterlig begrundelse".

Hun udtalte tidligere på ugen, at hun ikke tror på, at det var en særlig trussel mod hende, der lå til grund for PET's planer om at holde hende væk fra Retsudvalgets besøg på Christiania i 2012.

Justitsminister Morten Bødskov (S) kaldte det søndag i et debatindlæg i Politiken for "en ekstremt grov anklage" mod ham selv og mod politiet, at de skulle have opfundet en trussel, der ikke eksisterede.

Ministeren afviste også, at han på forhånd havde kendskab til PET's overvejelser om at bruge oplysningerne i Pia Kjærsgaards kalender i den forbindelse.

Det var blandt andet et af de punkter, der fik PET-chef Jakob Scharff til at trække sig fra sit embede ved årets udgang.

Justitsministeren skal i samråd i Folketingets Retsudvalg på tirsdag for at forklare, hvad han reelt vidste om blandt andet PET's kig i Kjærsgaards kalender.

/ritzau/

Dagens Gossip