Pia Kjærsgaard: Svært ikke at have ansvar

- Det er faktisk dejligt at stå her igen, siger Pia Kjærsgaard (DF) og smiler ud til de mange tilhørere i Herning Messecenter.

Til højlydte klapsalver gik Dansk Folkepartis grundlægger og tidligere formand overraskende på talerstolen til partiets landsmøde i Herning søndag for at give sit besyv med om samfundets udfordringer.

- Jeg er glad for, at jeg stadigvæk er her og kan virke, siger Pia Kjærsgaard til Ritzau efter sin tale og tilføjer:

- Jeg synes i virkeligheden, at jeg er enormt privilegeret ved at kunne trække mig lidt tilbage og ikke have det overordnede ansvar.

- Men det er da noget, man skal vænne sig til. Absolut, siger hun.

Efter mere end 20 år i front i dansk politik - først i Fremskridtspartiet og siden i sit eget Dansk Folkeparti - valgte Pia Kjærsgaard for ét år siden at overlade tronen i partiet til Kristian Thulesen Dahl og trække sig helt ud af partiledelsen.

Og som hun selv siger i sin tale, har det "ikke været helt enkelt" at overlade alle detaljerne til andre.

På den anden side har det dog været vigtigt for hende at give "fuldt og helt" slip, så hun ikke kom til at sidde og kigge den nye formand over skulderen, siger hun:

- Og det er det, jeg er vendt tilbage til hele tiden: Jeg har selv valgt det. Det var det rigtige tidspunkt, partiet tog utrolig godt imod det, og Kristian har klaret det fremragende.

- Så jeg har intet at klage over, siger Pia Kjærsgaard, der har påtaget sig en mere beskeden rolle i Dansk Folkeparti som værdiordfører.

Men det har ikke kostet på den 66-årige folketingspolitikers popularitet blandt de fremmødte DF'er i Herning:

- Folk er utrolig søde, fordi de kommer hen og spørger: Hvordan har du det? De er sådan lidt bekymret.

- Og det er utroligt sødt af folk. Og der er det bare at sige: Jamen, jeg har det super godt, siger Pia Kjærsgaard og afslører, at hun også i fremtiden vil indtage talerstolen ved Dansk Folkepartis landsmøder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip