Pia Olsen Dyhr om børnepakke: Jeg er ikke imponeret

Det har betydning for resten af børns liv, hvor meget opmærksomhed de møder, når de starter i daginstitution. Derfor burde regeringen være langt mere ambitiøs med sin børnepakke.

Sådan lyder det fra det tidligere regeringsparti SF, der nu er støtteparti for SR-regeringen.

Ifølge DR vil regeringen afsætte en pulje på 500 millioner kroner, der fremover skal sikre nok voksne i daginstitutionerne. SF's formand, Pia Olsen Dyhr, siger efter de foreløbige oplysninger om indholdet i børnepakken:

- Regeringens børnepakke ser ud til at være et skridt i den rigtige retning. Men jeg er bestemt ikke imponeret over ambitionsniveauet. Jeg vil kalde det et babyskridt i den rigtige retning, siger Pia Olsen Dyhr.

SF går lige som pædagogernes fagforening, Bupl, og mange forskere ind for, at antallet af pædagoger per barn bør øges.

- SF har sagt det helt tydeligt. Vi vil over de kommende år øge midlerne til flere voksne i daginstitutionerne med to milliarder kroner. Det svarer til én voksen til tre børn i vuggestuen og én voksen til seks børn i børnehaven, siger Pia Olsen Dyhr.

SF er dog ikke ligeså begejstret for minimumnormeringer som Enhedslisten, der kritiserer regeringen skarpt for tilsyneladende at droppe minimumnormeringerne i pakken. Derfor er fokus for SF primært på flere penge til at ansætte pædagoger for.

Pia Olsen Dyhr mener i den sammenhæng, at det er ærgerligt, at regeringen ikke vil være med til at give et mere markant løft, end det tilsyneladende er tilfældet med børnepakken:

- Gode daginstitutioner er afgørende for at bryde den sociale arv. For få voksne går først og fremmest ud over børn fra dårlige sociale kår.

- Børn fra gode daginstitutioner får bedre uddannelse, er mindre ledige og begår faktisk også mindre kriminalitet, siger Pia Olsen Dyhr, der nu afventer at se udspillet i sin helhed.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip