Pia Olsen Dyhr: Radikal islam er den største trussel

Skrevet af admin

16/04/2016

Dagens topnyheder

En af vor tids vigtigste kampe i Danmark er kampen mod det middelalderlige menneskesyn, som findes i nogle muslimske miljøer.

Kombineret med den massive strøm af flygtninge er radikal islam den største trussel mod vores samfund.

Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, fra talerstolen på partiets landsmøde i Vejle.

- Det truer vores frie og åbne samfund. Og det truer vores fællesskab og solidaritet.

- Vi har miljøer og områder i Danmark, hvor kvindeundertrykkelse, parallelle retssystemer og normer eksisterer. Og der er sågar helt ekstreme miljøer, hvor apati, had til det danske samfund og planer om terror og hellig krig opstår, siger hun.

Bekæmpelse af radikal islam og social kontrol af unge kvinder med anden etnisk baggrund er en helt central del af formandens politiske projekt.

- For lad os være ærlige. Problemerne er stadig store, selv om vi har snakket om dem de sidste mange år, siger Pia Olsen Dyhr.

- Vi skylder både de unge kvinder og hinanden at grave et spadestik dybere, når det handler om integration, siger hun og opfordrer til ikke at diskutere frikadeller eller at komme med symbolske "strammer-meldinger" uden effekt.

I forlængelse heraf lancerer formanden et udspil, der skal stoppe og forebygge dannelsen af ghettoer i Danmark. Beboere i almene boligforeninger skal fordeles "bedre", bygninger skal nedrives, og nye skal opføres.

- For når boligområder udvikler sig til parallelsamfund, så er det gift for integrationen, siger Pia Olsen Dyhr.

Mens integration- og udlændingepolitik fylder en del i hendes formandstale, taler hun også om skattesvindel, økonomisk ulighed, social dumping og såkaldte grønne løsninger for dansk landbrug.

- Vi går forrest i kampen for frihed og frigørelse. I solidaritet med mennesker, der holdes nede og undertrykkes, siger Pia Olsen Dyhr og fortsætter:

- Og så har SF altid været Danmarks grønne parti, der leverer grønne, bæredygtige resultater. Vindmølleparker, ambitiøse klimamål, indsats mod farlig kemi.

/ritzau/