Pia Olsen Dyhr: Regeringen må fastholde klimaambitioner

Roserne er væltet ned over den store klimaaftale i Paris, og også flere danske partier klapper i hænderne over mere ambitiøse klimamål.

Men med ambitiøse mål følger nødvendigvis en række ambitiøse skridt, lyder det fra rød blok.

- Det er meget stort, at hele verden har kunnet enes om en klimaaftale. Det er godt for vores børn, og vi skal være meget glade i dag, siger Ida Auken, miljø- og erhvervsordfører for De Radikale.

- Men dette er kun det første skridt. Det er afgørende, at vi holder fast og hele tiden skruer op for ambitionerne herfra. Ellers når vi ikke ned under de to grader. Paris er kun begyndelsen, siger hun videre.

Samme melding kommer fra SF's Pia Olsen Dyhr, der er partiets formand og klimaordfører.

- Nu har vi en aftale, som genstarter hele klimakampen. Hvordan vil Danmark fremover følge op på klimamålsætningerne? For det giver jo ingen mening at tilslutte sig aftalens målsætninger og samtidig holde fast i at slække på klimaambitionerne herhjemme. Det har jeg tænkt mig at holde regeringen op på, skriver hun i en kommentar.

Klimaaftalen, der træder i kraft i 2020, skal holde den globale temperaturstigning under to grader i forhold til førindustrielt niveau og sigte efter at begrænse stigningen til 1,5 grader.

Enhedslistens klimaordfører, Maria Reumert Gjerding, kræver også konkret handling.

- Hvis klimaaftalen fra Paris skal være andet end flotte ord på et stykke papir, så skal der kæmpes for mere ambitiøse klimamål og handleplaner overalt i verden, siger hun.

- Klimaaftalen bør selvfølgelig også få konsekvenser her i Danmark. Det nytter ikke, at hele verden har aftalt at gå fremad, mens vi i Danmark sætter i bakgear.

Fra Alternativets klima- og energiordfører, Christian Poll, lyder det, at EU's underskrift på aftalen forpligter den danske regering til en ambitiøs klimapolitik:

- Vi mangler stadig en klar køreplan for, hvordan vi når i mål med hensigterne i denne historiske aftale. Vi bør revidere vores egen klimapolitik og skrue gevaldigt op for ambitionerne. Nu håber jeg, at Lars Løkke Rasmussen (Venstre-statsminister, red.) vil leve op til de flotte ord, han tog til Paris med.

/ritzau/

Dagens Gossip