Pia Olsen Dyhr: Stop for kontanthjælp til ikke-vestlige kvinder

Det skal være slut med, at kvinder af anden etnisk herkomst står ved 'kødgryderne', men ikke bidrager på arbejdsmarkedet.

Sådan lyder den opsigtsvækkende udtalelse fra SF-forkvinden Pia Olsen Dyhr. 

Derfor vil SF smække pengekassen i og stoppe kontanthjælpen til de ikke vestlige kvinder, der går der hjemme uden at være i uddannelse, en form for jobtræning eller på arbejdsmarkedet.

- Den store ligestillingskamp er altså, at der er kvinder i vores samfund, som ikke får lov til at arbejde eller få en uddannelse, som kun må gå hjemme med børnene og ikke må lære at tale dansk. Det vil jeg simpelthen ikke finde mig i på nogen som helst måde, siger SF’s formand Pia Olsen Dyhr i et interview med Ugebrevet A4 forud for partiets landsmøde, der begynder fredag i Vejle.

Hun mener, at kvinderne skal have hjælp til at komme ud på arbejdsmarkedet ligesom alle andre på kontanthjælp - ellers gør vi dem en 'bjørnetjeneste'.

- Kvinder med anden etnisk herkomst skal ligesom alle andre i Danmark have anvist job, når de er på kontanthjælp. Tvinges de ikke væk fra kødgryderne af danske krav, gør vi dem en bjørnetjeneste, fordi vi gør det nemmere for manden at udøve social kontrol over kvinden, forklarer hun til Ugebrevet A4. 

- Vi kan se, at der er kommuner, der ikke anviser alle kvinder af anden etnisk herkomst et job. Og de ender faktisk med at være hjemmegående husmødre og får alligevel fuld kontanthjælp. Det er meget vigtigt at sende et klart signal: Enten kommer du i arbejde eller uddannelse, ellers mister du penge på kontanthjælp, siger Pia Olsen Dyhr.

Er du enig? Deltag i debatten på Facebook.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip