Piben får en anden lyd: Lakridspiben kan overleve

De sociale medier er torsdag tætpakket med billeder og statusopdateringer, som går til kamp for lakridspibens bevarelsen. Et nyt EU-direktiv vil forbyde slik og legetøj, der kan forveksles med tobak, hvilket altså kan ramme lakridsen med det røde krymmel.

Men inden det ender med massedemonstrationer foran Christiansborg, maner Sundhedsminister Astrid Krag til besindighed. Det er nemlig slet ikke sikkert, at lakridspiben får slukket gløden.

SE OGSÅ: Se den gakkede video: Så vild kan man også være med lakridspiber

- Umiddelbart har jeg svært ved at tro, at nogen i ramme alvor ønsker at forbyde lakridspiber, siger Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Lakridspiben bliver ikke nævnt specifikt i den ændring til et lovforslag, som EU-Parlamentet skal stemmer om. I ændringsforslaget står der blot, at slik og legetøj, der imiterer tobak, skal forbydes.

- Selvom intentionerne sikkert er gode, mener jeg, at det vil være at gå for langt. Forslaget er ikke en del af det direktivudkast, vi vedtog i rådet før sommerferien, og jeg mener ikke, det skal med i den endelige direktivtekst, lyder det fra Astrid Krag.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Så glade er danskerne for lakridspiben

På sin facebookside skriver sundhedsministeren også, at hun "ikke tror, at saltbomber gør folk til terrorister. Og lakridspiber er næppe forklaringen på, vi har så mange rygere." 

Palamentet skal tidligst om to uger stemme om ændringsforslaget.

På Facebook er der selvfølgelig også allerede en støttegruppe "Bevar lakridspiben".

Også de kendte er vilde med lakridspiben. Se selv i galleriet herunder.

Dagens Gossip