Pige ændrer forklaring: Blev ikke forsøgt hevet ind i bil

En 15-årig pige i Sønderjylland kontaktede onsdag i sidste uge politiet, fordi en mand angiveligt havde forsøgt at trække hende med ind i sin bil.

Det viser sig dog nu, at pigen ikke talte sandt, da hun kontaktede politiet.

Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Det er rigtigt, at en mand kontaktede hende onsdag 1. juni, siger hun. Han stoppede hende, mens hun var på vej hjem ad Rømøvej i retning mod Astrupvej nord for Tønder.

Her spurgte han, om hun ville have et lift hjem, men da hun sagde nej, kørte han væk igen - og forsøgte altså ikke at hive hende ind i bilen.

Det kan Sydjyllands Politi konkludere, efter at man siden anmeldelsen har iværksat en grundig efterforskning af gerningsstedet og mulige vidner.

- Baggrunden for, at pigen udlagde det skete på en anden måde, ligger i personlige forhold, lyder det i politiets udtalelse.

Manden, der var mistænkt, beskrives som værende omkring 40 år gammel, kraftigt bygget og iført joggingbukser og T-shirt. Han kørte i en større, rød bil.

Dagen inden - om tirsdagen - var en lignende episode blevet anmeldt i Søvind nordøst for Horsens. Her kom en pige løbende hen ad gaden, da en mand, som stod ved en sort bil med bagagerummet åbent, greb fat i hendes ben.

I denne situation lykkedes det pigen at vriste sig fri, og hun tog flugten gennem buskads og skov, oplyste Sydøstjyllands Politi efter episoden.

Manden fra Søvind beskrives som 50-60 år gammel og almindelig af bygning. Han havde kort lyst hår og et bredt ansigt. Mandag var han iført en blå T-shirt og sorte shorts.

Sydøstjyllands Politi har i denne sag efterlyst vidner til episoden, men torsdag er der stadig ikke nyt i sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip