Pigen blev bortført for 6 år siden: Nu er der uventet hjælp

At miste et barn må være noget af det værste, der kan hænde én. Oplevelsen bliver kun værre, hvis man ikke ved, hvad der skete med barnet, hvilket er tilfældet for de tusinder af forældre, der hvert år får kidnappet et barn. 

Ifølge Hefty.com sker der mellem 40.000-50.000 bortførelser af børn i Rusland alene hvert år, og i mange af tilfældene får familien aldrig besked eller vished om, hvad der er hændt deres små. 

Eftersøgte børn i Rusland

Ét forsvundet barn er naturligvis ét forsvundet barn for meget, men tallet er alligevel så højt i landet, at organisationen "Search for Abducted Kids“ slår alarm.

Den har derfor startet en ny kampagne og et samarbejde med taxaselskabet Uber, som går ud på, at alle selskabets chauffører får mulighed for at få efterlysninger af forsvundne børn larkeret på deres biler. 

Et af billederne er således en femårig pige, der forsvandt for seks år siden.

Chancerne for at finde hende er små, men jo mere synlighed og jo hurtigere en eftersøgning sættes i gang, jo større er muligheden for at finde afgørende spor i sagen trods alt. 

Tanken bag projektet er at gøre billeder af børnene så synlige som muligt, og hvad er i så fald smartere end at bruge en taxa, der kører byen tyndt på daglig basis?

- Normalt bliver billederne af forsvundne mennesker trykt på annoncer eller måske endda på produkter. Kvaliteten af billederne er af samme grund ret dårlig, og det er derfor nemt for folk at ignorere dem. Men de lægger mere mærke til store billeder med en høj opløsning på fx biler, siger en talsmand for projektet. 

De første biler blev larkeret og kørt på gaden den 18. april i år. Frivillige private bilejere kan også få larkeret billederne og teksten på deres biler.

Folk på gaden opfordres derudover til at tage billeder af bilerne og dele eftersøgningen på de sociale medier.

Organisationen bag håber på sigt at kunne udbrede ideen til andre lande. 

Læs også: Kidnapper forsøger at bortføre 7-årig pige: Men han havde ikke regnet med hendes 9-årige ven

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip