Pigen der ikke ville dø: Massive fejl i Carina-sagen

Lægerne på Aarhus Universitetshospital begik massive fejl i behandlingen af den dengang 19-årige Carina Melchior, som blev alvorligt kvæstet i en trafikulykke.

Det konkluderer en uvildig gennemgang af forløbet, som den anerkendte neurokirurg Vagn Eskesen fra Rigshospitalet har foretaget for Patientforsikringen. Det skriver Ekstra Bladet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

I DR dokumentaren "Pigen der ikke ville dø" fulgte man for åben kamera, hvordan forældrene til den østjyske pige fik at vide, at Carina var svært hjerneskadet, og at de skulle overveje organdonation.

Men da respiratoren blev slukket, og sondemaden blev taget fra patienten, døde Carina ikke - i stedet fik hun det til lægernes overraskelse og familiens store glæde bedre.

Neurokirurg Vagn Eskesen skriver ifølge Ekstra Bladet flere gange i sin redegørelse, at behandlingen var under "erfaren specialiststandard."

Blandt andet påpeger han, at uoverensstemmelser mellem nogle MR-scanninger og trykmålinger i Carinas hjerne burde havde været opdaget som et defekt måleapperatur - i stedet vurderede lægerne, at Carina ville blive hjernedød.

Det skabte stor debat, da dokumentaren "Pigen der ikke ville dø" blev vist i oktober 2012.  

Dagens Gossip