Piger gider heller ikke sidde stille i skolen

Sådan er den udbredte opfattelse af de to køn. Men en ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at piger er lige så trætte af at skulle sidde stille, som drengene er, og at de også efterlyser mere undervisning, hvor de kan få lov at bevæge sig.

Det bør politikerne tage hensyn til nu, hvor de lægger de sidste afgørende brikker i forhandlingerne om en ny folkeskolereform, mener Børnerådets formand Per Larsen.

»Der er en tilbøjelighed til, at folk tror, at der er mest krudt i drengene, og at det er af hensyn til drengene, at der skal være mere bevægelse i skolen. Men det er overraskende, at vores undersøgelse viser, at der stort set ikke er nogen forskel på behovet for flere aktiviteter hos piger og drenge,« siger Per Larsen. 

Børnerådets undersøgelse, der er foretaget blandt 1.900 elever i 7.-10. klasse i 18 ud af Roskilde Kommunes 19 folkeskoler viser således, at der er lige så mange piger som drenge, der mener, at der er for meget stillesiddende arbejde i skolen og gerne vil have mere bevægelse.

»Det er ikke kun for drengenes skyld, men for alle elevers skyld, at der skal flere aktiviteter og bevægelse i skolen. Politikerne burde lytte til børnene. De vil have aktivitet og variation i undervisningen, selv om de som sådan ikke har noget imod god tavleundervisning. Børnene er lige glade med, om man kalder det aktivitetstimer eller noget andet, bare det er en del af skolens undervisning,« siger Per Larsen.

Partierne bag folkeskolereformen mødes i disse uger for at blive enige om en ny folkeskolereform. Regeringen er kommet i modvind hos de borgerlige forligsparter med sit forslag om aktivitetstimer med mere bevægelse og motion. De borgerlige partier bakker derimod op om ønsket om flere faglige timer, blandt andet engelsk fra 1. klasse.

Dagens Gossip