Pihl-konkurs er alarmerende for partnerskaber

Mange forskellige parter bliver ramt af Pihl & Søns konkurs. Det vil også få konsekvenser for Danmarks OPP-projekter - offentligt private partnerskaber inden for bygninger.

Det meddeler Bygningsstyrelsen til Børsen. De mener, at man vil se færre kæmpestore byggeprojekter, hvor det offentlige og private instanser samarbejder om opførslen.

»Konsekvensen af Pihl-konkursen bliver utvivlsomt, at feltet af bydere på fremtidige OPP-projekter nu skrumper gevaldigt ind til stor skade for pris, konkurrence og dermed for muligheden for at gennemføre nye OPP-projekter,« siger Signe Primdal Kæregaard, kontorchef i Bygningsstyrelsen til Børsen.

De store private entreprenører er blevet færre, og de der er viser ikke den store interesse. For at OPP-projekter skal være en gevinst for staten, så kræver det en hård konkurrence mellem udbyderne. Problemet er, at den ikke er til stede længere i så høj grad. 

Bygherreforeningen, interesseorganisationen for 100 bygherrevirksomheder, håber på, at nogle udenlandske entreprenører vil vise deres muskler.

 

Dagens Gossip