To piloter kidnappet i Beirut

To piloter fra Turkish Airlines er tidligt fredag morgen bortført i nærheden af Beiruts lufthavn i Libanon.

- Kidnapningen skete klokken 3.00, og målet var en bus med besætningsmedlemmer fra Turkish Airlines på vej fra lufthavnen til et hotel, siger Libanons indenrigsminister Marwan Charbel.

- Bevæbnede mænd kidnappede to passagerer fra bussen. En pilot og en andenpilot.

Fire bevæbnede mænd skulle være involveret i aktionen, og syv passager i bussen slap med skrækken.

Indenrigsministeren har talt med Tyrkiets ambassadør i Libanon, og der vil blive iværksat en undersøgelse af forløbet.

Det menes, at bortførelsen har sammenhæng til en anden kidnapningssag fra foråret 2012, da ni libanesiske shiamuslimer blev bortført i Syrien.

De var del af et større rejseselskab, og de forsvandt i Syriens nordlige provins Aleppo, da de var på vej tilbage fra en pilgrimsrejse til Iran. Kvinderne i gruppen og to mænd blev siden løsladt.

En mand, Abu Ibrahim, som hævder at være fra Den Frie Syriske Hær har taget skylden for kidnapningen, men Den Frie Syriske Hær har fraskrevet sig ethvert kendskab til manden.

Familier til de bortførte har protesteret uden for Turkish Airlines' kontor i Beirut. Deres håb er, at regeringen i Ankara, der støtter de syriske oprørere, vil bruge dens indflydelse til at få deres familiemedlemmer fri.

Der har været flere forhandlinger om en løsladelse af pilgrimmene, men de er alle mislykkedes.

Kidnapperne har ikke stillet krav. De har blot hævdet, at de bortførte er medlemmer af den libanesiske gruppe Hizbollah, der støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, mod oprørerne i Syrien.

En repræsentant for familierne til de bortførte libanesere har benægtet, at familierne har noget at gøre med fredagens bortførelse nær lufthavnen i Beirut.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip