Piloter med promille varetægtsfængslet i to uger

En domstol i Norge har besluttet at varetægtsfængsle en besætning på fire fra luftfartsselskabet Air Baltic, som lørdag morgen blev forhindret i at flyve fra Oslo Lufthavn med alkoholpromiller over det tilladte.

Kaptajnen på 50 år og styrmanden på 38 år er varetægtsfængslet i to uger, men ankede begge afgørelsen på stedet. To stewardesser skal tilbringe en uge i norsk politis varetægt.

De fire besætningsmedlemmer erkender helt eller delvist deres skyld.

Da de blev taget i lørdagens alkoholkontrol i Oslo Lufthavn, viste de første resultater fra alkometeret, at styrmanden havde en promille på 1,44, mens kaptajnens promille blev målt til 0,68.

Siden er der taget blodprøver som viser, at kaptajnen havde 0,8 og andenpiloten 1,2 promille i blodet. De to stewardessers blodprøver viste for begges vedkommende en promille på 0,4.

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen siger til NTB, at tallene kan være højere, men at der er indlagt en stor sikkerhedsmargin.

Norsk lov kræver, at piloter og kabineansatte ikke drikker alkohol otte timer, inden de skal på job, og promillegrænsen er 0,2.

Besætningen, der alle er lettiske statsborgere, har forklaret at de drak alkohol om eftermiddagen og aftenen, inden de skulle flyve over hundrede passagerer til Kreta tidligt næste morgen.

De fire er nu suspenderet fra deres job, og Air Baltic oplyser i en pressemeddelelse, at de forbereder opsigelser af dem.

- Det var et fejltrin, som har ødelagt familiens fremtid, sagde den 50-årige kaptajn ved retten i Lillestrøm.

Styrmanden beklagede dybt, hvad der var sket.

- Jeg ved, at luftfart nu er fortid for mig. Jeg vil ikke kunne få mig et nyt job i luftfarten med denne historie, siger han.

Flybesætningen blev stoppet under en rutinekontrol i lufthavnen klokken 5.15 lørdag morgen.

En flypassager, Erling Langeland, sagde lørdag til avisen VG, at besætningen var i flyet, da der pludselig holdt en politibil uden for, hvorefter besætningen blev hentet og kørt væk.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip